Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ağaç kesimine tepkili

Cumhuriyet Mahallesi 1. Emlak Sokakta (Eski SSK Hastanesi karşısı) bulunan sevgi evleri bahçesindeki ağaçların kesilmesi mahalle halkını isyan ettirdi.
Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ağaç kesimine tepkili

Mahalle sakinleri adına, “Nadir Adam” rumuzu ile basın kuruluşlarına mail gönderen vatandaş, mahalle sakinlerine nefes aldıran 30-40 yıllık çam ve sedir ağaçlarının kesilmesinden duyduğu üzüntüyü şöyle dile getirdi:

YANGIN UZAKTA DEĞİL UŞAK’TA!

YANGIN DEĞİL BU YEŞİLLİKLERİ YOK EDEN !

BU AĞAÇLAR YOK ARTIK

Aşağıdaki SEVGİ EVLERİ inşaat sahasındaki fotoğraflar 2021 tarihinde ağustos ayı başında UŞAK MERKEZ CUMHURİYET MH. 1. EMLAK SOKAKTA çekildi, eski binanın olduğu görüntüler de google görüntülü haritalardan elde edildi.

Mevcut doku korunarak bu binalar yapılamazmıydı. Sokağımızıda yeşillendiren nefes aldığımız neredeyse 30-40 yıllık çamlar, sedirler, çeşitli ağaçlar vardı.

Binanın önünde şimdi birtek at kestanesi ağacı kalmış onuda keserler bugün yarın. Sevgi evinin inşaatına duvar çekeceğiz diye binanın güneyindeki neredeyse 20 ağacı kesmişler. Binanın tarihi kadar eski öndeki güzelim çam ağacını içerideki küçük büyük tüm ağaçları kesmişler.

Soruşturma açılması ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını ibret olmasını, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için kamuoyu oluşturmanızı diliyorum, çünkü yapılan her yeni kamu binasında buna benzer ağaç katliamı yapılıyor. kesene hesap sorulmuyor.

ÖNEMLİ NOT VE UYARI: Şimdiden söyleyeyim: Kent park diye bilinen yıkımı devam eden eski Orhan dengiz lisesinin yıkımıyla birlikte oradaki ağaçlarda kaşla göz arasında kesilecek büyük ihtimal, buna bir dur deyin tepkinizi koyun.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler