Otizmli gencin büyük azmi

Doğuştan otizmli 19 Yaşındaki Muhammed Çağrı Ayva, küçük yaşlardan bu yana öğrendiği davul çalma sanatı ile ekmeğini kazanıyor.
Otizmli gencin büyük azmi

Davul çalmayı öğrendikten sonra geçimini bu yoldan kazanan Ayva, ailesinden ayrılarak tek başına yaşamaya başladı. Otizmli genç, dezavantajlı bireylerin de fırsat verildiği takdirde kendi kendine yetebileceğini topluma yük olmadan neler yapabileceklerini kanıtlamak istediğini söyledi.

Aslen İzmirli bir aileden olan otizmli genç, ilk ve ortaokulu İzmir’de okuduktan sonra Karahallı ilçesinde yaşamakta olan dedesinin yanına geldiğini ve burada TÜPRAG İmam Hatip Lisesi’ni bitirdiğini söyledi.

Ayva, “İzmir’de 3-4 yaşlarındayken çok sevdiğim bir aile dostu ağabeyimizin orkestrası vardı. Onlar çalışırken bende davula merak sardım. Hobi olarak başlayan davul merakı bende tutkuya dönüştü.

Daha sonra annem babam ayrıldı ve ben tek başıma yaşamaya başladım. İzmir’de düğünlerde davul çalarak hem masraflarımı çıkardım, hem de okuluma devam ettim. Uşak’a dedemin yanına gelince de aynı şekilde yaşamaya devam ettim” dedi.

Uşak’ta 2 yıldır yaşadığını kaydeden Muhammed Çağrı, “Uşak’ta yetişkin insanlarla iyi anlaşıyorum. Doğrudan otizmli olduğumu söyledim mi bana çok ilgi ve sevgi gösteriyorlar. Ancak yaşıtlarım ve daha genç gruplarla anlaşamıyorum. Onlar beni dışlıyor.

Her şeye rağmen engelli insanlarımız da kendine yetebilir. Yeter ki toplum önlerine engel çıkarmasın” dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

              

                                 

İlgili Haberler