Arefe günü resmi tatil mi, yarım gün mü? Ramazan Bayramı arefe günü tatil mi?

Ramazan Bayramı’na sayılı gün kalması ile birlikte çalışanlar arefe günü resmi tatil mi, yarım gün mü? sorusuna yanıt aramaya başladı. Belli oldu! Çalışanların merak ettiği Ramazan Bayramı arefe günü tatil mi? sorusunun yanıtı haberimizde!
Arefe günü resmi tatil mi, yarım gün mü? Ramazan Bayramı arefe günü tatil mi?

Arefe gününe artık resmen sayılı saat kaldı. Durum bu şekilde olunca genellikle çalışanlar arefe gününün tatil mi yoksa yarım güne mi dahil olduğunu merak ediyor. Arefe günü oruç tutulur mu, arefe günü tam tatil mi? İşte merak edilenler ..

Ramazan Bayramı’nın ilk günü yıl hafta içine denk geliyor. Bu sebeple de çalışanlar Ramazan Bayramı öncesine arefe gününün tatil olup olmadığını merak ediyor. Diyabetin takvimine göre Ramazan Bayramı arefesi 9 Nisan Salı gününe denk geliyor. Bayram öncesinde arefe günü ise 9 Nisan Salı günü eda edilecek.

AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

Arefe gününün resmi tatil mi, yarım gün mü olduğu merak ediliyor. Bayramdan önceki gün olarak tanımlanan arefe günü yarım gün tatil sayılıyor. Resmi ve kamu kuruluşlarında çalışanlar öğleden sonra tatile giriyor. Çalışan özel sektör çalışanları için de mesai ödemesi yapılıyor.

AREFE GÜNÜ ÇALIŞMAK ZORUNLU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram tatilini 9 güne çıkardı. Bu noktada kamu çalışanları bayram tatiline başladı. Özel sektör çalışanları arefe günü çalışmak zorunlu mu, arefe günü çalışır mı? sorusuna yanıt arıyor. Arefe günleri mesai 13.00’e kadar yapılmaktadır. Bu günlerde saat 13.00’ten sonra çalışan her işçi için yarım günlük ek ücret ödemesi yapılmaktadır.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar, arefe gününün de oruca dahil olup olmadığını merak ediyor. Ramazan Bayramı’nda oruç tutulmaz. Ancak arefe gününün Ramazan’ın son günü olması sebebi ile oruç tutulması gerekmektedir.