Depremde son durum! Hayatını kaybeden sayısı 44 bini geçti

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremden sonra hayatını kaybeden sayısının 44 bini aştığı AFAD tarafından açıklandı.
Depremde son durum! Hayatını kaybeden sayısı 44 bini geçti

Depremde son durum! Hayatını kaybeden sayısı 44 bini geçti: AFAD depremde son durum ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Buna göre Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra hayatını kaybeden sayısının 44 bini aştığı açıklandı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden tam 11 il feci şeklide etkilendi. AFAD yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 44 bin 218 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.” ifadelerini kullanıldı.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ SAYISI 44 BİN 128'E YÜKSELDİ

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre depremde hayatını kaybeden sayısının 44 bin 128 kişiye yükseldiği açıklanırken 528 bin 146 kişinin ise tahliye edildiği duyuruldu.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük depremlerin ardından artçılar hala sürüyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde devam eden artçılar ise vatandaşları tedirgin ediyor. Kahramanmaraş ilinde yaşanan depremlerden sonra Hatay'da da 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki iki büyük deprem daha yaşandı. Gün geçtikçe daha da tedirgin olan  vatandaşlar bu depremlerin ne zaman biteceğini merak ediyor. 

Yaşanan bu depremler asrın felaketi olarak adlandırılmaktadır. 11 ilde de birçok can kaybı yaşanırken binlerce insan ile evsiz kaldı. AFAD tarafından yapılan açıklama ile can kaybının ise 44 bin 128 bine ulaştığı öğrenildi. 

İlgili Haberler