AFAD Acil çağrı uygulaması üzerinden adres bildirme nasıl yapılır?

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve Gaziantep'te 6,4 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. AFAD acil uygulaması bugün yaşanan Kahramanmaraş depremiyle birlikte gündeme geldi.
AFAD Acil çağrı uygulaması üzerinden adres bildirme nasıl yapılır?

AFAD Acil çağrı uygulaması üzerinden adres bildirme nasıl yapılır? - Türkiye güne kabusl başladı. Deprem kendini yeniden hatırlatırken 10 ilde ciddi yıkım yaşandı. Can kaybının her dakika arttığı enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

FUAT OKTAY SON DAKİKA AÇIKLADI

6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve Gaziantep'te 6,4 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Saat 13.24'de ise Kahramanmaraş Elbistan'da 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelirken sarsıntı Ankara, Çorum, Samsun'da da hissedildi. 10 il depremden ağır hasar alırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaptığı son dakika açıklamasında, ''Toplam itibari ile baktığımızda bin 541 hayatını kaybeden vatandaşımız var, 9 bin 733 yaralı ve 3 bin 471 yıkılan bina mevcut.'' ifadelerine yer verdi. 

AFAD ACİL ÇAĞRI UYGULAMASI NEDİR?

Vatandaşların afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen AFAD acil uygulaması yaşanan Kahramanmaraş depremiyle birlikte yeniden araştırılan konular arasına girdi. Uygulama hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ise ''AFAD acil çağrı uygulaması nedir? AFAD acil çağrı uygulaması nasıl indirilir, nasıl kullanılır?'' sorularına cevap aramaya başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen AFAD Acil mobil uygulaması, tek tuşla acil çağrı, en yakın toplanma alanı ve afet eğitim videoları gibi özellikleri ile vatandaşa sunuluyor. 

AFAD ACİL UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Uygulamanın kullanılabilmesi için AFAD Acil uygulamasının telefona indirilmesinin ardından, telefon numarasının girilmesi zorunluluğu bulunuyor. Kısa mesaj ile gelen şifrenin girilmesi ve telefon numarasının doğrulanmasının ardından uygulama, TC kimlik numarasının girilmesi ve konum yetkisinin verilmesiyle aktif hale geliyor. Bu kapsamda cil çağrı görüşmesinin internet üzerinden yapılabilmesine, konum servisleri ile arayan kişinin bulunduğu noktanın tespit edilmesine olanak sağlayan uygulama sayesinde GSM hatlarında oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi hedefleniyor. Afet bölgelerindeki AFAD Acil kullanıcıları, tek tuşla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşarak durumlarını bildirebiliyor, yardım taleplerini iletebiliyor. Ayrıca afet anında sesli görüşme imkanı olmayan vatandaşlarımız ise uygulama içindeki hazır mesajları kullanarak mesaj yoluyla da iletişim sağlanabiliyor. AFAD Acil mobil uygulamasının ana ekranında bulunan harita üzerinde gösterilmektedir ve uygulama üzerinden en yakın toplanma alanı görüntülenmektedir.

İlgili Haberler