Uşaklılar depremzedeler için seferber oldu

6 Şubat sabahı Türkiye'yi yasa boğan deprem haberlerinin ardından 10 ilde büyük yıkım meydana geldiği öğrenildi. Yaşanan afetin ardından Uşaklılar depremzedeler için harekete geçti.
Uşaklılar depremzedeler için seferber oldu

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem nedeniyle yas ilan edildi. 6 Şubat saat 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Gaziantep'te de 6.4 büyüklüğünde ve öğren 13.24'de Kahramanmaraş Elbistan'da 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Sarsıntı Başkent Ankara'dan da hissedildi. Soğuk hava koşulları altında enkazda arama kurtarma çalışmaları canhıraş devam ederken yardım çağrıları yapıldı.

UŞAKLILARDAN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

Uşaklılar depremden etikilenen depremzedeler için seferber oldu. Uşak Valiliği tarafından kurulan yardım çadırı yardım eşyalarıyla dolup taşarken vatandaşlar ise Türk milletinin böyle bir millet olduğunu, zor zamanda bir ve beraber olduklarını belirtti. Vatandaşların depremzeler için verdiği eşyalarla yardım araçlarının biri gitti biri geldi. Gökhan Kaya adlı vatandaş, "Bütün herkese geçmiş olsun. Bana göre Türk milleti, dünyada gelmiş ve geçmiş en asil millet. Böyle acıda, kederde birlik olmayı çok iyi başarıyoruz. Baktığında herkesin durumu çok iyi değil ama yine de insanlar elinde olmasa bile buluyor, buluşturuyor getiriyor. Çok iyi bir milletiz, Allah birliğimizi bozmasın" ifadelerini kullandı."Biz Türk milleti böyle durumlarda birlik ve beraberizdir." dedi. Uşak Valiliği'nin açtığı yardım çadırına giden bir başka vatandaş Yusuf Öztürk ise Türk milletinin ne kadar duyarlı bir millet olduğunu vurgulayarak ''Türkiye cumhuriyetinin vatandaşlarının ne kadar duyarlı bir millet olduğunu işte burada görüyoruz. Türkiye'nin her yerendeki insanlar bizim kardeşimizdir. Biz Türk milleti böyle durumlarda birlik ve beraberizdir. Biz bu şekilde olduğumuz sürece hiç kimse yıkamaz. Türk milleti bu işte. Burada görün.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler