7 Şubat 2023 uçak seferleri iptal mi edildi?

Yurt genelinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve ağır kış koşullarına eklenen deprem faciası uçuşlarda aksamalara neden oldu. Vatandaşlar THY'nin hangi uçuşları iptal ettiğini sorgulamaya başladı.
7 Şubat 2023 uçak seferleri iptal mi edildi?

7 Şubat 2023 uçak seferleri iptal mi edildi? - Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaşanan ağır kış şartları nedeniyle uçuşlarda aksama oldu. 7 Şubat iptal olan uçak seferleri, uçuşu olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Anadolu Jet, Pegasus ve Türk Hava Yolları (THY) iptal olan seferler listesi araştırılırken detaylar da belli oluyor.

THY İPTAL OLAN UÇAK SEFERLERİ

Türkiye soğuk hava dalgasının etkisi altındayken Kahramanmaraş ve Gaziantep'te art arda depremler meydana geldi. 10 il başta olmak üzere Ankara'dan da hissedilen depremin ardından uçak seferlerinde aksamalar oldu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre 238 sefer iptal edildi. Diyarbakır-Şanlıurfa arası bağlantı yollarında yoğun kar yağışı nedeniyle uçak seferlerinde iptaller olduğu bildirilirken İstanbul ve Ankara'da da uçak seferlerinin iptal olduğu kaydedildi. Öte yandan İzmir-Antalya seferleri ise gecikmeli gerçekleşiyor. Iğdır'da yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle bazı uçak seferlerinin de  iptal edildiği bilgisine ulaşıldı.

THY'DEN 238 UÇUŞ SEFERİN İPTAL EDİLDİĞİNE DAİR AÇIKLAMA

THY, İstanbul Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle 238 seferini iptal etti. THY Basın Müşavirliği'den yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları dolayısıyla İstanbul kalkışlı ve varışlı toplam 238 uçuşun iptal edildiği duyuruldu. Söz konusu açıklamada "İstanbul Havalimanı kalkış ve varışlı, 238 sefer iptali yapılmıştır. Bunların 72'si iç hat, 166'sı dış hat seferidir. Operasyon gereği, iptal sayılarının artması muhtemeldir. Misafirlerimiz uçuşlarıyla ilgili güncel bilgiye, uçuş sorgulama ekranlarımız üzerinden uçuş numarasını ve parkur bilgilerini girerek ulaşabilirler." ifadelerine yer verildi. İstanbul'daki olumsuz hava koşulları sebebiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlarda 7 Şubat Salı ve 8 Şubat Çarşamba günleri yüzde 25 azaltma yapılacak.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI MERKEZLİ İPTAL EDİLEN UÇUŞLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL HAVALİMANI UÇUŞ BİLGİ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

ANADOLU JET İPTAL EDİLEN UÇAK SEFERLERİ SORGULAMA EKRANI TIKLAYINIZ

 "YÜZDE 25 ORANLARINDA UÇUŞ AZALTMASI YAPILACAK"

THY tarafından yapılan açıklamada "Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında 7-8 Şubat tarihlerinde yüzde 25 oranlarında uçuş azaltması yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşlarıyla ilgili son durumu, ilgili hava yolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir."  denildi. Pegasus Hava Yolları, yardım ekipleri ve deprem bölgesine gitmek isteyenler için ek sefer planlaması yapıldığını açıkladı. Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır'a ve bu illerden Sabiha Gökçen'e dönüşler için ek sefer planlamasının gerçekleştirildiğini açıkladı.

İlgili Haberler