TOGG kredisi veren bankalar hangileri, faiz oranları ne kadar?

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olarak yollara çıkmaya hazırlanan TOGG'un satış fiyatı belli oldu. TOGG'un satış fiyatının ardından bankaların vereceği kredi ve faiz oranları merak edildi. Vatandaşlar TOGG'a sahip olabilmek için bankaların kredi ayrıcalığı tanıyıp tanımayacağını merak ederken detaylar netleşmeye başladı.
TOGG kredisi veren bankalar hangileri, faiz oranları ne kadar?

TOGG kredisi veren bankalar hangileri, faiz oranları ne kadar? - Ülkemizde yerli ve milli otomobil TOGG için heyecan dorukta. TOGG'u yollarda görmek için bekleyen vatandaşla satış fiyatının belli olmasının ardından banakalrın kredilerini araştırmaya başladı. Yerli ve milli otomobil TOGG için bankaların kredilerde kolaylık sağlaması beklenirken taksit, vade ve faiz oranalrı da şimdiden araştırma konusu olmaya başladı. 

TOGG İÇİN BANKALAR KREDİ VERECEK Mİ?

TOGG sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş hükümet kanadından gelecek açıklamaya odaklanırken alım teşviki için de bir kolaylık sağlanmasını bekliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TOGG'un yollara çıkacağı tarihe ilişkin yaptığı açıklamada ''Bu hafta Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak.'' ifadelerine yer verdi. TOGG kredisi ile ilgili de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama beklenirken otomobilin satış süreci de bu hafta başlayacak. TOGG'un T10X modelinin 953 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu açıklanırken Bakan Nebati, ''Kamu bankaları ile görüşme gerçekleştirdik, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları gerekli teşvikleri verecek.'' ifadeleri ile teşvik müjdesini verdi.

TOGG İÇİN DÜŞÜK MALİYETLİ FİNANSMAN

TOGG için fiyat belirleme sürecinin ardından kamu bankalarının devreye gireceğinin açıklaması ile birlikte TOGG'a özel düşük maliyetli finansman sağlanacağı da bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşın TOGG'a rahat ulaşılması için talimat verdiğini aktaran Bakan Nebati, ''Bakanlığımız çalışma başlattı. Kamu bankalarıyla görüştük. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank ile katılım bankalarımız bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir.'' ifadelerine yer verdi. 

TOGG MODELLERİNDE FİYATLAR NE KADAR? 

  • V1 RWD Standart Menzil: 953 bin TL
  • V2 RWD Standart Menzil: 1 milyon 55 bin TL
  • V2 RWD Uzun Menzil: 1 milyon 215 bin TL'den satışa sunuluyor.

İlgili Haberler