TOGG renkleri, teknik özellikleri ve uzun, standart menzili ne kadar?

Bugün yapılan açıklama ile birlikte TOGG fiyat listesinin belli olduğu ifade edildi. Konu hakkında yapılan bu açıklamaların ardından TOGG'un özellikleri merak edildi.
TOGG renkleri, teknik özellikleri ve uzun, standart menzili ne kadar?

Türkiye'de uzun süredir büyük bir merak uyandıran ilk yerli araç TOGG hakkında bugün yapılan son dakika açıklamalar ile birlikte satışa sunulacağı fiyatların da belirlendiği öğrenildi. Durum bu şekilde iken fiyatlarının yanı sıra araçların renkleri ve teknik özellikleri gibi pek çok detay da vatandaşlar tarafından en çok merak edilenler arasında yer aldı. 

TOGG ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Türkiye'nin ilk yerli aracı olan TOGG, arkadan itişli 200 HP ve dört tekerden çekişli 400 HP olacak şekilde iki farklı motor gücünde üretilmiştir. Aracın 400 HP versiyonunda 0-100 km/sa hızlanması 4,8 saniye iken 200 HP versiyonunda ise bu süre 7,6 saniye olarak verilmiştir. Son hız ise 180 km/sa olarak belirlenmiştir. 

Araçta meydana gelebilecek olan herhangi bir arza durumuna karşı 4G/5G internet bağlantısı ile fabrika ayarlarına geri döndürme seçeneği bulunurken, bunun yanı sıra da 3. seviye otonom sürüş özelliğine de sahip olacağı açıklandı. Holografik asistan sayesinde araç içinde üç boyutlu teknolojilerden faydalanılacağı, çevre ve yol hakkında da pek çok bilgiye ulaşılabileceği ifade edildi. 

Tüm bunların yanı sıra toplamda 28 dakikadan daha kısa süreda yüzde 80 oranında bir doluluk sağladığı ifade edildi. Bu hızlı dolum sayesinde uzun seyahatlerde ufak bir molada bile şarj sıkıntısının yaşanmayacağı belirtilmiş oldu. 

214 VE 523 KİLOMETRELİK MENZİL SEÇENEKLERİ

Yapılan açıklamalara göre iki donanım seviyesi ile iki batarya seçenği ile sunulan TOGG araçları için 160 kW/ 218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD, iki farklı batarya seçeneği ile 214 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacağı ifade edildi. 

TOGG'UN RENKLERİ

Daha önce yapılan açıklamalara göre TOGG renkleri, "Kula", "Kapadokya", "Anadolu", "Pamukkale", "Gemlik, "Oltu" seçeneklerininbulunacağı ifade edilmişti. Bu renklerin ardından henüz yeni bir açıklama daha gelmedi. 

İlgili Haberler