Piyasa kahini İslam Memiş 12'den vurdu! Yatırımcı fırsatı kaçırmasın gram altın ucuz değil bedava

Piyasa değerlendirmelerini yakın markaj altına alan yatırımcılar son dönemde gram altında yaşanan düşüşün bir alım fırsatı olup olmadığını sorguluyor.
Piyasa kahini İslam Memiş 12'den vurdu! Yatırımcı fırsatı kaçırmasın gram altın ucuz değil bedava

Piyasa kahini İslam Memiş 12'den vurdu! Yatırımcı fırsatı kaçırmasın gram altın ucuz değil bedava - Son dönemde rekor kıran altın yükselişine son vererek aşağı yönlü bir ivme kaydetmeye başladı. Altın fiyatlarının düşmesini bekleyen yatırımcı adayları ''Altın düşmeye devam edecek mi?'' sorusuna yanıt ararken yatırımcılar da ''Altın ne zaman yükselecek?'' sorusuna yanıt arıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası FED'in faiz artırımına devam edeceğini açıklaması üzerine gram altında yaşanan dalgalanmaya dikkati çekti.

GRAM ALTINDAKİ BASKININ SONA ERECEĞİNİ BELİRTTİ

Uzman isim Memiş, ''Önünde sonunda Fed etkisi bitecek" diyerek gram altınla ilgili merak edilenleri yanıtladı. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerini aktaran Memiş, ''FED'inkararlarına odaklanan bir piyasa vardı son 3 haftada. Enflasyonla mücadelenin çok kolay olmadığı anlaşıldı. 2024 yılına kadar da enflasyonun yüksek kalmaya devam edeceği beklentisindeyim. Türkiye'de de depremden sonra yüzde 50'den altındaki enflasyon rakamlarının olmayacağını tahmin ediyorum. Mart ayında sonlandırabildi FED faiz artışlarını ama enflasyonda beklentiler karşılanmayınca muhtemelen Haziran'a kadar biraz daha cılız da olsa bence iki kez daha faiz artırımına devam eder. Açıklamalarda ise şahin olarak devam ediyor. Yılın bitmesine 10 ay var. Yine farklı gelişmeler yaşanabilir. FED bunun ardına sığınıp farklı gelişmelere neden olabilir. FED etkisi mart olmaz haziran olur mutlaka bitecektir. Bu da dolar karşısındaki yatırım araçlarının yeniden şekillenmesine yol açacaktır.'' dedi. 

GRAM ALTINDAKİ AVANTAJA DİKKATİ ÇEKTİ

Gram altın hakkında yatırımcıların merak ettiklerine değinen Memiş, "Gram altın ons altına göre daha büyük bir avantaj sunuyor. Çünkü içeride Dolar/TL kuru baskılanıyor. Baskılandığı için de gram altın daha alınabilir seviyelerde gezinmeye devam ediyor. Özellikle şu anda 1.110 lira civarında ekranda. Bankalarda ve Kapalıçarşı'da ise 1.135 lira seviyesinde olan bir gram altın var. Son 2 haftadır soranlar gram altının ucuz olmadığını bedava olduğunu söylüyorum. Bu iddiamı da yıllık getiriye dayandırıyorum. Çünkü dolar tarafındaki baskılanmanın çok uzun süreceğini zannetmiyorum. Hazirandan sonra 24-25 lira bandına kadar bir yükseliş olabilir. Serbest piyasada 19 lira seviyesinin üzerinde bir kur olduğunu da anımsatmak isterim. Bir bankanın altın fiyatlarıyla ilgili fiyatını gördüm. Gram altın TL fiyatını 1.154 lira seviyesinde gösteriyor. Bankadan alırken makas aralığını mutlaka göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kapalıçarşı'da ise 1.135 lira. Bankaların yüksekten 1.154 liradan sattığını da gözardı etmemeli. Gram altın orta ve uzun vade için ucuz kalmaya devam ediyor. 1.450 lira beklentimiz vardı, bunun üstüne çıktık 1.550 lira rakamını bu yıl beklemeye devam ediyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

İlgili Haberler