Gram altında haftalık tahmin yapıldı! Kısa vadede makas aralığına dikkat

Altının alış ve satış rakamları yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Altında ileriye dönük seyri merak eden yatırımcılar alım fırsatı olarak değerlendirilen zamanları sorguluyor.
Gram altında haftalık tahmin yapıldı! Kısa vadede makas aralığına dikkat

Gram altında haftalık tahmin yapıldı! Kısa vadede makas aralığına dikkat - Günümüzün en çok tercih edilen yatırım aracı altın, 2023 yılında rekor bir artş yaşamıştı. Zaman içerisinde yönünü aşağıya çeviren altında alım fırsatını bekleyenler son dönemde yaşanan düşüşle birlikte uzmanların değerlendirmelerini dikkate almaya başladı. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de tahminlerini yenilemeye devam ederken gram altın için bu hafta sonuna kadar gerçekleşmesini beklediği seyri açıkladı. Finans analisti İslam Memiş, bu haftaya ait gram altın tahmininde dikkat çeken bir tahminde bulundu.

İSLAM MEMİŞ AÇIKLADI: MAKAS ARALIĞINA DİKKAT!

Bu hafta gram altını takip edeceğini belirten Memiş, izirve beklentisini açıkladı. Memiş, tahmininde ekranlar ile serbest piyasalardaki makas aralığı konusunda yatırımcıyı uyardı. Altın fiyatları için genel bir değerlendirme yapan ve son günlerdeki düşüşlerin nedenini yorumlayan Memiş, "Altın fiyatlarının aslında oldukça ucuz olduğunu bir kez daha göreceksiniz. Sorun ne? ABD'de enflasyon yüksek, dünya ülkelerinde enflasyon yüksek. Enflasyon ile mücadele kolay değil. Dünyada gerçek rezerv para altın olduğu için bu yıl içinde 2350 dolara kadar altın tarafında yükselişi göreceğimizi düşünüyorum. Öngörümde değişiklik yok. 400 tonluk altın alımı, merkez bankalarının düşük fiyatları fırsata çevirmesi de sürpriz olmadı. Fiziki altın alımını tekrar artıyorlar. Bu hafta 1850 dolara kadar toparlanma bekliyorum. 1790-1890 bant aralıklarını da geniş anlamda takip ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

GRAM ALTINDA 30 TL MAKAS ARALIĞI VAR

Gram altına dair kısa vade tahminini haftalık olarak paylaşan Altın ve PAra Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ''FED sahnede ancak enflasyonla mücadele kolay olmayacak. Geçici bir enflasyon yok dünyada. Enflasyon kolay kolay geçici değil. Gram altın TL'deki işlemlerde yine finansal okuryazarlığı az olanlar, gramı 1100 liraya geriledi diyor. Ekranlarda size 1100 gösterdikleri gram altın 1115-29 lira aralığında. Ekranlarla serbest piyasa arasında 30 liralık makas aralığı var. TL ihtiyacı olan vardır, bozduracaktır, 1100'lü rakamlara kanıp da buradan hayal ediyorsa, bunu fırsata çevirenlerle karşı karşıya gelirse geçmiş olsun. Bu hafta gram altında 1128-1148 lira aralığını takip ediyor olacağım." diyerek yatırımcıları uyardı. Öte yandan altının gramı 1 Mart tarihi ile bin 113 liradan işlem görüyor.

NOT: Bu yazı herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

İlgili Haberler