Altın için yapılan o tahmin ezberleri bozacak! Altında yeni rekor yolda

Altın fiyatları yatırımcıların yakın takibinde yer ediniyor. Yatırımcılar ilerleyen günlerde altının daha düşüp düşmeyeceğini merak ederken şaşırtan bir tahmin geldi.
Altın için yapılan o tahmin ezberleri bozacak! Altında yeni rekor yolda

Altın için yapılan o tahmin ezberleri bozacak! Altında yeni rekor yolda - Yatırımcılar altın fiyatlarını merak ederken günlük olarak işlem gördüğü rakamlar takip ediliyor. Altın yatırımcıları yükselişi beklerken altın almak isteyenler de son dönemde yaşanan düşüşten kaynaklı olarak da alım fırsatını kaçırmak istemiyor.

ALTINDA YENİ TAHMİN GELDİ

Altın piyasasını tetikleyen pek çok etmen bulunuyor. Son olarak Amerika Merkez Bankas FED'in faiz kararının ardından rekor kıran altın son dönemde düşüş ivmesine geçti. Aşağı yönlü bir grafik çizen altının yanı sıra ABD işsizlik maaşı başvuruları beklentilerden düşük gelmesine rağmmen doların değer kazanmasını sağlayamadı. Haftanın son gününe başlarken dolar değer kaybederken, altın fiyatları yükseliş yakalamaya çalışıyor. Öte yandan yayımlanan bir rapora göre altın için 2023 yılında yepyeni bir rekor gelebilir.

ROY Kıymetli Maden Ticaret A.Ş. tarafından 'Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri' raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre 2023 yılı kıymetli madenler yılı olacak ve altında yeni rekor gelecek. Raporda, bu beklentiler doğrultusunda bu yıl altını güçlendirecek ana unsurun doların alım gücündeki zayıflık olduğuna vurgu yapıldı. Doların alım gücünün zayıflığının yanı sıra FED'in izlediği şahin politikaları gevşetmesi, faiz artırımının hız kesmesi ve küresel risk iştahının durumunda altın fiyatlarının daha da ivmeleneceğine dikkat çekilen raporda, altının bu yıl ons bazında yeniden 2000 doları aşarak, yeni bir rekor seviye kaydetmesinin beklendiği vurgulandı.

İlgili Haberler