Merkez bankaları altına hücum ediyor! İslam Memiş altın rağbetinde o veriyi açıkladı!

Altının seyri yakından takip ediliyor. Merkez Bankalarının altına yöneldiğini açıklayan uzmanların ardından İslam Memiş'ten de kritik yorum geldi.
Merkez bankaları altına hücum ediyor! İslam Memiş altın rağbetinde o veriyi açıkladı!

Merkez bankaları altına hücum ediyor! İslam Memiş altın rağbetinde o veriyi açıkladı! - 2023 yılında birbiri ardına rekor kıran altın fiyatları bir süredir yatay bir seyir izliyor. Yükselişine son veren altın fiyatlarının ne yöne gideceği merak edilirken Amerika Merkez Bankası FED'in açıklamalarıyla toparlanma sürecine giren altınla ilgili açıklanan yeni veriler dikkat çekti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankaları'nın Ocak 2023'teki altın alımlarındaki artışa dikkat çekerken özelliklere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  ile ilgili şaşırtan detayları paylaştı. 

İSLAM MEMİŞ'TEN ÜLKELERİN ALTIN ALIMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Finans Analisti olarak tanmınan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının ocak ayında ülkelerin ne kadar altın aldıklarına ilişkin  verileri açıkladı. Dünya Altın Konseyi verilerine dikkat çeken uzman isim Memiş, ülkelerin altın rezervlerini artırmalarına dikkati çekti. Konuya ilişkin çarpıcı ifadelere yer veren Memiş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünya Altın Konseyi verilerine göre Merkez Bankaları Ocak ayında altın alımlarını yüzde 16 artırarak 31 tona yükseltti. Altın talebinde artış 20 ila 60 ton aralığında. Türkiye, Ocak ayında 23 ton altın alımı yaparak rezervlerini 565 tona çıkardı.'' ifadelerini kullandı. İslam Memiş, Çin'in Kasım ve Aralık aylarında toplam 62 ton altın aldığını hatırlatan bir açıklamada yaparak ''Çin, Ocak ayında da 15 ton daha altın alımı yaptı.'' ifadelerine yer verdi.

MERKEZ BANKASI VERİLERİNİ AÇIKLADI

İslam Memiş'in açıklamalarında değindiği Dünya Altın Konseyi'nin raporunda Merkez Bankaları'nın altın alımlarını artırarak sürdürdüklerine işaret edilirken Krishan Gopaul imzasıyla yayımlanan rapor da dikkatleri çekti. Raporda TCMB'nin 23 ton daha altın alarak altın rezervini 565 tona çıkardığı kaydedildi. Raporda "Geleceğe baktığımızda Merkez bankalarının 2023'te altına karşı olumlu tutumlarını sürdüreceklerini ve net alıcı olmaya devam edeceklerinden şüphet etmek için çok az neden görüyoruz" denildi. Merkez Bankaları'nın altına yöneldiği dikkati çekerken İslam Memiş, küçük yatırımcının da alım fırsatını kaçırmamasını söyledi. 

NOT: Bu yazı bir yatırım tavsiyesi değildir, yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

İlgili Haberler