Analist Gökhan Halaç gram altında o seviyeye dikkat çekti! Altın tekrar yükselebilir

Altın yatırımcıları piyasayı yakından takip ediyor. Altının ilerleyen dönemde işlem göreceği fiyatlar üzerinden alım-satım yapmak isteyenler analistlerin değerlendirmelerini takip ediyor.
Analist Gökhan Halaç gram altında o seviyeye dikkat çekti! Altın tekrar yükselebilir

Analist Gökhan Halaç gram altında o seviyeye dikkat çekti! Altın tekrar yükselebilir  - Altın yatırımcısı 2023 yılında rekor üstüne rekor kırılması üzerine sevinmişti. Son dönemde aşağı yönlü bir hareket gösteren altın hakkında pek çok analist alım fırsatının geldiğine dikkati çekerken FED'in faiz artışlarına devam edeceğini işaret etmesiyle birlikte yükselişe geçen dolar, altın fiyatlarının değerini düşürdü. Gram altın yeni işlem gününe düşüşle başlarken yatırımcının da endişesi arttı.

Dünya genelinde enflasyon yükselirken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası FED'in faiz artırımlarına mart, mayıs ve haziran ayındaki toplantılarda 25'er baz puan olarak devam edeceği öngörülüyor. Analistler, ekonomik aktiviteye ilişkin verilerle bakarak düşüş ihtimalinin tekrar gündeme geldiğini belirterek, bekleyen konut satışları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini kaydetti.

TEKRAR YÜKSELİŞ GELEBİLİR

İKON Menkul Değerler'den Analist Gökhan Halaç, gram altındaki öngörüsünü kamuoyu ile paylaştı. Gram altında 1.103 TL seviyesinin önemli olduğunu söyleyen Analist Halaç, bu seviyenin 2 kez test edildiğini ve kırılamadığını söyledi. Halaç, altındaki krtik seviyenin kırılmaması ile birlikte "Bu seviye üzerinde kalındığı sürece tekrar yükselişler görebiliriz." ifadelerine yer verdi.  Halaç, Amerika Merkez Bankası FED'in faiz artırımlarına devam edeceğini ve ONS altında 1.959 dolar seviyesinden başlayan geri çekilmelerin devam edebileceğinin altını çizdi. 

İlgili Haberler