İslam Memiş altında tüm senaryoları ortaya koydu! Alım fırsatı şubat ayı ile başladı

Altında kısa süreli alım fırsatının geleceğini daha önce açıklayan İslam Memiş, şubat ayına işaret etti. Yatırımcılar için öngörülerini bir bir sıralayan Memiş, dikkati çeken açıklamalara yer verdi.
İslam Memiş altında tüm senaryoları ortaya koydu! Alım fırsatı şubat ayı ile başladı

Altın yatırımcıları ve yatırımcı adayları yükselen fiyatlar nedeniyle alımlar için temkinli davranıyordu. Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarının nasıl seyredeği merak edilirken dolar ve ons altındaki gerileme dikkati çekti. FED'in kararı bu akşam 22.00'da açıklanacakken gram altın fiyatları ve dolar/TL kurunda hareket devam ediyor. 

KÜRESEL PİYASALARDA ALTIN FİYATLARI İÇİN SENARYOLAR ÇİZİLDİ

Kurumsal danışmanlık şirketi AirGuide’ın direktörü Michael Langford, altının önümüzdeki hafta 1.900 ile 1.925 dolar arasında işlem görmesini beklediğini kaydederken  RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Daniel Pavilonis ise Fed’in bu hikayeyi anlatma şeklinin altın piyasasına yansıyacağını belirtti. CMC Markets baş piyasa analisti Michael Hewson, “FED'in şahin bir sürprizi, altın fiyatlarının kısa vadede 1.900 dolara gerilemesine neden olabilir.'' dedi.

İSLAM MEMİŞ ALTINDA ALIM FIRSATI TARİHİNİ VERDİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED öncesi ve FED sonrası dalgalanmaların devam edeceğini belirtti. Bu doğrultuda bir açıklama yapan Uzman isim Memiş, ''Bu düşüşlerin şubatın ortalarına kadar 1850 dolar seviyelerine kadar gerilmesini tahmin ediyorum. eknik olacak kısa vade için takip edeceğimiz seviye ons altında bin 880 bin 850 dolar seviyesine kadar bir geri çekilmenin mümkün olacağını tahmin ediyorum. Ancak orta ve uzun vadede yıllık bazda 2 bin 500 dolar seviyeleri ile alakalı öngörü devam ediyor. Yıllık bazda düşünen yatırımcı için bir alım fırsatı olarak düşünülebilir. Çünkü yine resesyon ve jeopolitik riskler gibi birçok etken emtia fiyatlarını yukarı yönlü destekleyebilir. Amerika Merkez Bankası Fed'in Mart sonrasında yavaşlayacağı ve faiz artırımlarını biraz daha bekletmeye alması gibi etkenler altın gibi değerli metalleri pozitif yönde etkileyecek.''

"ÇEKİLMELER ALIM FIRSATINA DÖNÜŞÜR"

Altında alım fırsatının geleceğini belirten Memiş, tahminini yineleyerek, "Kısa vadeli bu geri çekilmelerin bir alım fırsatı vereceğini düşünüyorum" diyen uzman isim, "Özellikle altın borcu olan düğün yapacak olan altın yatırımı yapacak olan vatandaşlarımızın da Şubat ayı içerisinde en azından Şubat ayının 15'ine kadar öngördüğüm bu geri çekilmelerde bir alım fırsatı verebilir. Ancak elinde altın bulunduran vatandaşlarımıza satmayı tavsiye etmiyorum. Orta ve uzun vadede özellikle yukarı yönlü hareketlerde yeni rekorların geleceğini bilmekte fayda var.'' değerlendirmesiyle sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler