Dudak uçuklatan altın tahmini! Sakın borçlanmayın

Altın, yatırımcısı ve yatırımcı adaylarını şaşırtmaya devam ediyor. Uzmanlar altına ilişkin her geçen yenilerken İslam Memiş'ten 'borçlanma' uyarısı geldi.
Dudak uçuklatan altın tahmini! Sakın borçlanmayın

Altın, 2022 yılında başladığı yğkseliş grafiğini 2023 yılında da devam ettiriyor. Rekor üzerine rekor kıran altın yakından takip edilirken yatırımcılar da uzmanların açıklamalarını araştırmaya devam ediyor. 

İSLAM MEMİŞ'TEN YATIRIMCIYA UYARI

Finans analisti olarak tanınan Altın ve Para Piuyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın hakkında değerlendirmeler yaptı. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan İslam Memiş, ''Son tren, binen biner'' diyerek tahminlerini açıkladı.  Altında yeni bir zirve beklediğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, kısa vadeli alım fırsatı geleceğini söyledi. İslam Memiş, altının seyri hakkında ''Enflasyon 2022 yılında patlak verince altın ve gümüş tarafında dip seviyeleri gördü. Abuk sabuk fiyatlamaları gördük. 2022 yılı soygun yılıdır, gardınızı alın uyarılarımız vardı. Satanın zarar ettiği, almayanın zarar ettiği bir süreci gördük. Satan yerine hiçbir şey koyamadı. Kira, emlak fiyatları patlak vermişken, gıda fiyatlarında da artışlar gördük. Dip diye bir şey yok, zirve diye bir şey yok. Ne dipten alırsın ne zirveden satarsın. O tabirleri bırakacağız. Finansal piyasalarda sadece teknik vardır. Gram altın TL 2022’de 1.114 seviyesinden yılı tamamladı, 770’ten yıla başlamıştı. Yüzde 43 getiri sağladı. Ben 1 kilo altın aldım, yıl bitti, 1 milyon 114 bin liradan sattım. 339 bin lira para kazandım. Aylık getirisi 28 bin 250 lira. Soru şu, geçen yıl 775 bin liraya bir daire aldın, 5-10 bin liraya mı kira verdin, sana 28 bin liradan bahsediyorum, nokta.'' diyerek değerlendirmede bulundu.

ALTIN YATIRIMCISINA DİKKATİ ÇEKEN 'SON TREN' AÇIKLAMASI

Uzman isim Memiş, altın hakkında ''Gram altın TL fiyatı son 20 yılda yüzde 6290’lık getirisi ile en çok kazandıran yatırım aracıdır. İkinci sırada borsa, üçüncü sırada euro, dördüncü sırada dolar vardır. Dolar ve onstan destek gördüğü için yatırımcısını hiçbir zaman üzmez. Bugün gram altın 1185 lira. Tarihi hatırlamazsanız elinizdeki değerin kıymetini bilmezsiniz. Gram altını kıyamete kadar değer kaybetmeyecek sınırlı varlıklardır. Alın almayın ancak altını gerçek para olarak gören, altın üzerinden ticaret yapanın sırtı yere gelmez. Bu nettir. Herkes evlendiği tarihi yazsın, gram altın fiyatını yazsın, düğün takılarım dursaydı ne olacaktı, bitti. Ben 10-15 yıl önce ev aldım, kaç grama aldım, şu an kaç gram? Gram altın TL fiyatında, kısa vade için, 2-3 haftalık süreçte geri çekilme tahmin ediyorum. 1140’a kadar gerilemesi muhtemeldir ancak bu da son tren, binen biner. Bir sonraki treni bekler, maliyeti biraz daha artar. Yıllık bazda zarar etmeyecektir ancak teknik olarak 1140 seviyesinin aşağıda ifade edebilirim. 1350, 1450, 1550 bekliyorum. 2023 yılında ons altında da destek gören gram altında tarihi rekor yolda. Altın borçlanmayın, alacaksanız da 2-3 haftalık süreci iyi değerlendirin.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler