Altın piyasası uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarı! Gram altında o tarihi dikkat

Ons altındaki artış bugün bir kez daha rekor kırdı. Bunun üzerine ekonomistlerden uyarılar peş peşe geldi. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş o tarihi dikkat çekti.
Altın piyasası uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarı! Gram altında o tarihi dikkat

Altın piyasası uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarı! Gram altında o tarihi dikkat: Son dönemlerde altın fiyatları her geçen günün rekorunu kırmaya devam ediyor. Hal böyle olunca vatandaşlar altın ile ilgili yatırım tavsiyelerini araştırıyor ve ünlü isimlerin yatırım tavsiyelerini yakından takip ediyorlar. Haftanın son işlem günü olan bugün Ons altındaki yükseliş düne göre yine rekor kırdı. Bu yeni rekor sonrasında ise ünlü isimlerden uyarılar peş peşe geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten gram altın ile ilgili uyarı geldi. Memiş o tarihi dikkat çekti. 

Ons altın 2020 yılının Ağustos ayında 2 bin 75 dolara ulaşmıştı. 2023'te Ons altın fiyatları da bu yöne doğru gidiyor gibi gözüküyor. Bunun yanı sıra gram altın bugün sabah bin 178 TL'nin üzerine çıktı. Hal böyle olunca yatırımcılardan uyarılar geldi. Altın Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken kritik gram altın uyarı geldi.

UKRAYNA RUSYA TARAFINDAKİ RİSKLER HALA DEVAM EDİYOR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş dünyada yaşanan gelişmelerden bahsederek şu ifadeleri kullandı; “Altın puslu havayı sever. Ne zaman ekonomik kriz olsa ne zaman savaş riski olsa ne zaman belirsizlik olsa dünyadaki yatırımcılar altına sığınır. Ukrayna Rusya tarafındaki riskler hala devam ediyor” şeklinde konuştu. 

Memiş ons altındaki gelişmeler üzerine kontrollü bir şeklide bu sürecin devam edeceğini ifade ederek konuşmalarına şöyle devam etti; "Bu sürecin bitmesini istemiyorlar. Bu jeopolitik riskler ne kadar uzarsa gelen haber akışı ne kadar çok rahatsızlık verirse altın fiyatları da bir o kadar yükselir." dedi. 

GRAM ALTIN YÜKSEK İHTİMALLE 1500'Ü GÖRÜR

İslam Memiş gram altın ile ilgili tahminlerini yeniledi. Gram altında yükseliş yaşanacak tarihe işaret etti. Memiş “Çok yüksek bir ihtimalle 1.500’ü görür. Çünkü ons altında 2.500 – 3.000 dolar seviyeleri beklenirken Haziran’dan sonra bir kur atağı bekleniyor. Dolayısıyla çarpana baktığımız zaman gram altında 1.450-1.550 gibi rakamları görmesi çok kuvvetli bir ihtimal olarak duruyor” şeklinde konuştu. 

YATIRIMCILARA UYARILARDA BULUNDU 

İslam Memiş Merkez Bankalarının bastırma ihtimalini düşünerek gram altın yükselişinin biraz gecikme yaşanabileceğini söyledi. Vatandaşların ellerindeki altınları bozdurmamaları gerektiğini söyleyerek uyarılarda bulundu. Memiş;

“Merkez Bankaları bunu baskılarsa biraz gecikir. En az altı yedi ay daha ellerindekileri bozdurmasınlar. Sürekli alırsınız kenara koyarsınız, ne zaman ihtiyacınız olur ev alırsınız araba alırsınız başka bir şeye ihtiyacınız olur o zaman bozdurursunuz.” şeklinde konuştu.

Usakgundem.com

İlgili Haberler