Uşaklı yatırımcılar dikkat! Tank düştü diyen İslam Memiş kritik uyarıyı yaptı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 15 Şubat tarihini işaret ederek yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.
Uşaklı yatırımcılar dikkat! Tank düştü diyen İslam Memiş kritik uyarıyı yaptı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çeşitli televizyon ve YouTube kanallarına konu olmaya devam ediyor. Piyasalardaki güncel durumu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, son olarak bir yatırım firmasının YouTube kanalında değerlendirmelerde bulundu.

İSLAM MEMİŞ 15 ŞUBAT'I İŞARET ETTİ

Uzman isim Memiş, son olarak altını güvenli liman olarak değerlendirmiş, bir süre sonra alım fırsatının geleceğini açıklamıştı. Piyasalardaki son rekorların ardından Memiş'ten 15 Şubat uyarısı gelirken piyasalarda şok etkisi yaratması beklenen bir gelişme meydana geldi. ''Piyasalara tank düştü'' diyen Memiş, yaptığı değerlendirmede; ''Karışık bir seyir var. Yükseleceğiz mi düşeceğiz mi diye gergin geçiyor piyasalar. Yeni bir hikayeye ihtiyaç var. En yakın FED var. Önümüzdeki hafta biraz daha fazla piyasalarda konuşulur. Alımlarda kademeli alıp uzun vadeli yatırımcı olmamız yol haritamızdı. Endeks trafiğine değil daha çok şirketlerin haber akışlarına odaklanıyoruz. Önümüzde 11 ay var. Çok hikayeler olacak. Alışlar ya da satışlar için çok bahaneler olacak. İç siyasette altılı masanın adayıyla ilgili süreç var. Piyasa bunu olumlu ya da olumsuz fiyatlayacak borsada. Bu bahaneyle birlikte yeni bir yükseliş ya da düşüş olacak. Bu tamamen adayın ismiyle ilgili.'' ifadelerine yer verdi. 

DOLARIN 25 TL OLACAĞINA İLİŞKİN İDDİALARA YANIT 

Doların 25 liraya yükselip yükselmeyeceğini merak eden yatırımcılar için de aaçıklama yapan İslam Memiş, dolarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: ''Dolar tarafıyla ilgili olarak stabil devam ediyor. Son 2 haftadır açıklamalara bakınca döviz tarafında çok düşüşe izin vermeyecekler gibi görünüyor. Yükselişte de bunun altyapısını hazırlayacaklar gibi söylemler geliyor. Ekranlarda 18.81 lira görünse de serbest piyasada ve bankalarda 19 liranın üzerinde. Baskılama süreci devam ediyor. Hazirandan 24-25 lira aralığını beklemeye devam ediyoruz. Her seçim öncesinde sert düşüşlerden bahsederler. Düşüş yönünde bir beklentim olmadığını belirtmek isterim. Euro dolar paritesi yatay, 1.0864 seviyesinde. Daha önce hedef olarak belirlediğimiz seviye 1.09'du. Bu seviye test edildi. Şimdi kar satışlarıyla destek seviyesini takip ediyoruz. Ondan sonra da hızlıca 1.12, yıllık bazda da 1.15 seviyelerini takip etmeye devam edeceğiz. Euro dolar paritesindeki bu düşüşleri bir alım fırsatı olarak görebiliriz. Bugün yeni bir haber akışı geldi. Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararı. Bakalım Rusya nasıl bir cevap verecek. Bunu yakından takip edeceğiz çünkü euro dolar paritesi üzerinde mutlak etkisi olacak.'' Yaptığı değerlendirmenin ardından sözlerini sonlandıran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, bir süre daha piyasalardaki durumu takip edeceklerini belirtti.

NOT: Bu yazı bir yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca uzman görüşlerine yer verilmiştir.

İlgili Haberler