Şubat 2023 Fed toplantısı ne zaman, saat kaçta, faiz beklentisi nedir?

Amerika Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla bekleniyor. Fed faiz kararının açıklanması için geri sayım sürerken beklentiler de gündemdeki yerini aldı.
Şubat 2023 Fed toplantısı ne zaman, saat kaçta, faiz beklentisi nedir?

Amerika Merkez Bankası (FED) 1 Şubat 2023 tarihi ile gerçekleşen toplantının ardından faiz kararını açıklayacak. Piyasaların heyecanla beklediği FED faiz kararı ile faiz karar metni ekonomistler tarafından bekleniyor. FED'in kararı sonrası Başkan Jerome Powell'ın açıklamları ise gelecek dönemin para politikasına ilişkin sinyaller verecek. Verilecek sinyaller altın fiyatları ve dolar endeksi başta olmak üzere piyasalarda yönü tayin edecek.

FED TOPLANTISI SAAT KAÇTA SONUÇLANACAK?

Şubat 2023 FED toplantısı ile ilgili vatandaşlar, ''Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta, belli oldu mu?'' sorusuna yanıt arıyor. sorusu oldu. FED'in faiz kararı Türkiye saati ilr bugün saat 22.00'da açıklanacak. Toplantı sonrası toplantısı açıklanaccak faiz kararının ardından Başkan Jerome Powell kameralar karşısına geçerek gelecek dönemin para politikasına ışık tutacak.

FAİZ KARARI ÖNCE ALTIN FİYATLARI VE DOLAR KURU NE KADAR?

Piyasaların gözleri FED faiz kararı için Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) çevrildi. ONS altın yeni haftaya bin 920 ile bin 930 dolar düzeyinde seyrediyor. Gram altın geçtiğimiz hafta ONS etkisiyle bin 178 TL ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Test edilen rekor seviyenin ardından şubat ayı FED toplantısı yaklaştıkça altın gram fiyatı bir bin 150 ile bin 160 TL düzeyine geriledi. Aralık ayında ise FED'in politika faizini beklentilere paralel 50 baz puan artırdı. Banka fonlama faiz aralığını böylece yüzde 4,25-4,50 aralığına çekmiş oldu.

FED FAİZ BEKLENTİSİ 

Küresel piyasalarda gözler FED'in açıklayacağı para politikası kararlarına çevrilirken, bankanın faiz artışlarına gelecek toplantıdan sonra ara verebileceğine ilişkin beklentiler güçlendi. FED'in bugün politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, karar metni ve FED Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarındaki yönlendirmelerin belirleyici olması bekleniyor. Analistler, ABD'de dün açıklanan makroekonomik verilerde enflasyonun yavaşladığına ilişkin işaretlerin çoğaldığını  ve bankanın enflasyondaki seyri analiz etmekte kullandığı istihdam maliyeti endeksinin, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 1 ile beklenenden az arttığını belirtti. Bu akşam açıklanacak FED faiz kararı sonrası piyasalardaki durum belli olacak.

FED FAİZ KARARI AÇIKLANDI

ABD Merkez Bankası FED, faiz kararını açıkladı. Politika faizi 25 baz puan artırılarak yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltildi.

İlgili Haberler