Altın yatırımcılarının dikkatine! Tarihi zirve sonrası çakılan altının düşüş nedeni belli oldu

Altın fiyatları son birkaç gündür dalgalı seyrine devam ediyor. 2 Şubat günü tarihi zirveyi gören altında yaşanan düşüş yatırımcının soru işaretlerinin artmasına neden oldu.
Altın yatırımcılarının dikkatine! Tarihi zirve sonrası çakılan altının düşüş nedeni belli oldu

Altın yatırımcıları piyasanın seyrini ve günlük gelişmeleri takip ediyor. 2022 yılında yükselişini sürdüren altın 2023 yılında zirveyi görürken her geçen gün rekor kırmaya devam etti. Geçtiğimiz hafta bir miktar düşerek yatar bir grafik çizen altın, 2 Şubat Perşembe tarihi ile tarihi zirveyi gördü. 

ALTINDA TARİHİ ZİRVE KAYDEDİLDİ

Altın, Amerika Merkez Bankası'nın (FED) 25 baz puanlık faiz artış kararı ve FED Başkanı Jerome Powell'ın faiz döngüsünde yavaşlanacağına dair yorumları sonrası değer kazanırken gram altında yeni rekor görüldü. Spot piyasada altının ONS'u 1.957 doların üstünü test ederken gram altın ise FED kararı sonrası büyük bir yükselişle bin 185 liraya çıkarak tarihi rekor kırdı. 3 Şubat günü sabah saatlerinde ise gram altında sert düşüş yaşandı. Gram altın 3 Şubat günü tarihi zirveden dönerek sert düşüş yaşadı. Bin 185 lira seviyesinin üstünü gören gram altın bu sabah saatlerinde bin 154 liraya geriledi. Yaşanan düşüş yatırımcıyı endişelendirirken bir yandan da nedeni merak edildi. Altının sert düşüşünün bağlı olduğu nedeni IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analiz ortaya çıkardı.

ALTINDA YAŞANAN DÜŞÜŞ BİR NEDENE BAĞLANDI

IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde yaşanan düşüşe ilişkin ''ONS altın 1948 direncini bir kez daha denemiş olmasına rağmen günlük mum kapanışları bu bölgenin pek fazla üzerine çıkamadı. Günlük grafikte görülen teknik uyumsuzluk ile birlikte dün ABD Dolar Endeksi’nde toparlanma yaşanması, sarı metalde hızlı ve sert bir düşüşe sebep oldu. Dün gerçekleşen günlük kapanış ile birlikte, sarı metal 13 günlük ortalamanın altında kapanış gerçekleştirdi. Haftanın son işlem günü itibariyle bizim için kısa vadede bu ortalamanın neresinde kalacağı merak konusu olacak. 13 günlük ortalama altında günlük mum kapanışı devam ederse sarı metaldeki düzeltmeler derinleşebilir ve tekrar 1895 desteği gündeme gelebilir. 1895’in kırılması haftalık görüntüde 1825 gündeme gelebilir. 13 günlük ortalama üzerine tekrar çıkması halinde olası tepkilerin devamı izlenecek ve tepedeki bölge olan 1948 seviyesi tekrar gündeme gelecektir.'' ifadelerine yer verildi.Altının seyri takip ediliyor. 

3 ŞUBAT ALTIN FİYATLARI

  • GRAM ALTIN: 1.158 TL
  • CUMHURİYET ALTIN: 7.678 TL
  • ÇEYREK ALTIN: 1.927 TL'den işlem görüyor.

İlgili Haberler