Dolar ve Euro yatırımcılarına sert uyarı! Biraz sabır diyen Selçuk Geçer 40 TL sinyali verdi

Dolar ve Euro yatırımcılarının yakından takip ettiği piyasalarda dalgalanmalar devam ediyor. Dolar ve Euro yatırımcıları için kritik bir uyarı yapan Selçuk Geçer, beklediği rakamı da açıkladı.
Dolar ve Euro yatırımcılarına sert uyarı! Biraz sabır diyen Selçuk Geçer 40 TL sinyali verdi

Ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılar için analiz yapmaya devam ediyor. Piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan ileriye dönük beklentilerini açıklayan Geçer'den dikkati çeken bir tahmin geldi. Yatırımcılar, Dolar ve Euro için ''yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusuna yanıt ararken uzman isimlerin analizlerini takip etmeyi sürdürüyor. Doların Şubat ayında 24 liraya yükseleceğini belirten Ekonomist Selçuk Geçer, yılın son günlerinde ise 40 lirayı görebileceğini söyledi. 

SELÇUK GEÇER'DEN DOALR VE EURO TAHMİNİ

Daha önce yaptığı tahminlerle dolar ve Euro'nun ulaşacağı miktarı bilen Ekonomist Geçer, Dolar yatırımcıları için yeni uyarılarda bulundu. Selçuk Geçer, yükseliş tarihini verirken Doların şubat ayında 24 liraya yükseleceğini belirterek yılın son günlerinde ise 40 lirayı görebileceğini söyledi.  Ekonomist Geçer, doların gerçek değerinin şu anda 24 lira olduğunu ancak iktidarın elindeki araçlarla seçime kadar doları baskılamaya çalıştığını söyleyerek, ''Bu artışı artık baskılamaları mümkün değil. Ülkeye sokabildikleri sıcak para imkanları da tükenmiş durumda. Dolar önümüzdeki haftalarda yükselişini başlatacak ve şubat sonuna kadar 24 lirayı görecek.'' ifadelerini kullandı. 

YENİDEN YÜKSELECEĞİNİ VURGULADI

Doların çıkacağı değerin şu anda gerçek sektör değeri olduğunu söyleyen Geçer, ''Türkiye’nin kısa vadeli borcu tarihinin en yüksek seviyesinde. 190 milyar dolara yakın bir borç var 1 yıl içerisinde ödenmesi gereken. Böyle bir yakın dönemli borç varken artık doları baskılamaz imkansız, yakında yeniden tırmanmaya başlayacak.'' diyerek sert bir açıklama yaptı. 

ELİNDE DOLAR OLANLARI UYARDI

Dolar ile yatırım yapan yatırımcıları uyaran ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarını bozdurmak isteyenleri biraz beklemeleri konusunda uyardı. Geçer, aynı zamanda yatırım yapmayan vatandaşların mağdur olacağını vurguladı. Borsa İstanbul'a da değinen Geçer, son haftalardaki istikrarsız borsa performansına dikkat çekerek Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ''Borsada onun bunun gazıyla hisse alıp battık bittik diyen acemilere. Burası ağlama duvarı değil. Hesabı bana değil borsa uçacak kaçacak diye malı size tepeden çakanlara soracaksınız. Ben uyardığımda ‘sen ne bilirsin’ demeyi biliyordunuz. Bu arada bunlar iyi günleriniz.'' sözlerine yer verdi. 

İlgili Haberler