Yeniden şahlanan Bitcoin için tahmin geldi! Bitcoin altını alt edebilir

Bitcoin 2022 yılındaki sert düşüşlerin ardından rüzgarı arkasına alarak yükselişini sürdürüyor. Yatırımcılar gelişmeleri takip ederken dikkati çeken bir yorum geldi.
Yeniden şahlanan Bitcoin için tahmin geldi! Bitcoin altını alt edebilir

Geçtiğimiz yıl yatırılcılarına yüzde 64 kaybettiren Bitcoin, 2023 yılında yükseliş trendini yakaladı. Dünyanın en büyük kripto parası yeniden zirveyi görürken kripto para borsasını takip eden yatırımcılar, uzmanların  yorumlarını araştırmaya başladı. Kripto piyasası yatırımcışaro, Bitcoin fiyatının kısa vadede düşebileceği konusunda uyarılarını sıralarken Kripto hedge fonu BitBull Capital CEO'su Joe DiPasquale, Bitcoin’deki yükselişi değerlendirdi.

BİTCOİN'İN YÜKSELİŞ NEDENİ AÇIKLANDI

CEO DiPaquale, Bitcoin yükselişi ile ilgili olarak ''Bitcoin tipik olarak ilk çeyrek yükseliş ritüeline sahip ve kısa pozisyonların biriktiği uzun bir konsolidasyon döneminden sonra piyasa, kısmen sıkışmanın da etkisiyle yükseliyor.'' dedi. Piyasalardaki belirsizlik yatırımcıları endişelendirirken Bitcoin’de yaşanan yükselişle ilgili bir de Goldman Sachs, değerlendirme yaptı. Goldman Sachs, Bitcoin’in yıl başından bu yana en iyi performans veren yatırım aracı olduğunu vurgulayarak 2023 yılında altına ve endekslere rakip olabileceğini söyledi. Sachs, Bitcoin’in gerçekten de yeni yıla hızla girdiğini ve 2023 yılında şimdiye kadar neredeyse yüzde 40 oranında artış sağladığının görüldüğünü bildirdi.

BİTCOİN'İN EN İYİ YATIRIM ARACI OLDUĞU VURGULANDI

Bitcoin, yüzde 27'lik getiri ve yüzde 3,1'lik riske uyarlanmış oranıyla yılbaşından bugüne en iyi performans gösteren yatırım araçları arasında zirvede yer aldığı ve değer kazandığının altı çizilirken Bitcoin'in güçlü performansına rağmen, kripto piyasası gözlemcileri, Bitcoin fiyatının kısa vadede düşebileceği konusunda uyarıyor. DiPasquale, piyasanın ısındığı ve bir düzeltmenin yaşanabileceği konusunda yatırımcılara uyarıda bulunurken ''Önümüzdeki günlerde Bitcoin'in 20.000 doları test ettiğini görürsek şaşırmayacağız. Önümüzdeki hafta için, piyasa katılımcıları aşağı yönlü risklere karşı dikkatli olmalı ve potansiyel olarak kar elde etmeye çalışmalı.'' ifadelerine yer verdi.

NOT: Bu yazı bir yatırım önerisi değildir. Yalnızca uzman görüşlerine yer verilmiştir.

İlgili Haberler