Dolar yatırımcısını endişelendiren gelişme! Yükselişine ara veren dolarda düşüş sinyalleri

Dolar yatırımcıları gelişmeleri ve analistlerin değerlendirmelerini takip etmeyi sürdürüyor. Kapanma kararının ardından yeniden işlemlere başlayan borsada şaşırtan bir gelişme yaşandı.
Dolar yatırımcısını endişelendiren gelişme! Yükselişine ara veren dolarda düşüş sinyalleri

Dolar yatırımcısını endişelendiren gelişme! Yükselişine ara veren dolarda düşüş sinyalleri - Yatırımcılar, Dolar ve Euro paritesini günlük olarak takip ediyor. Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından kapanma kararı alan Borsa İstanbyl'da yeniden başladı. Borsanın yeni işlem gününde dolarda yaşanan düşüş yatırımcıyı endişelendirirken işlem gördüğü rakam güncellendi. 

DOLARDA YÜKSELİŞ SEYRİ SONA ERDİ

Beklentileri aşan ocak ayı Amerika Birleşik Devletleri enflasyonuyla birlikte diğer para birimleri karşısında yükselen dolar 16 Şubat tarihi ile yükselişine ara verdi. Türk Lirası karşısında 18.85 liradan işlem gören dolar, yatay seyrini sürdürmeye devam ederken Euro ise 20,18 TL'den işlem görüyor. ABD enflasyonuna ilişkin beklentiler  yüzde 0.4 iken bu rakam yüzde 0.5 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise yüzde 6.5'ten yüzde 6.4 şubat Perşembe günü gerileyen dolar, açıklanan rakamların ABD Merkez Bankası'nın (FED) faizleri bir süre daha yüksek tutacağını işaret etmesiyle birlikte dolar küresel para birimleri karşısında değer kazandı.  Ancak 16 Şubat Perşembe gününe başlarken dolar küresel para birimleri karşısındaki yükselişine ara verdi. 2022 yılı cari açık rakamı 48 milyar 769 milyon dolar oldu. Bu rakam 9 yılın en yüksek cari açık rakamını işaret ederken kapalı kaldığı 5 iş gününün ardından açılan Borsa İstanbul yüzde 9,88 yükseliş ile günü kapattı. Bankacılık endeksi ise yüzde 9,96 yükselişle günü kapattı. Bugüne ilişkin veriler ise borsanın kapanışı ile birlikte belli olacak.

İlgili Haberler