Bakanlık duyurdu! O ödemeler 15 Şubat tarihinde yapılacak

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Yüzyılın felaketinin ardından bir dizi karar alınırken işsizlik maaşı alan vatandaşlar için bakanlıktan yeni bir duyuru geldi.
Bakanlık duyurdu! O ödemeler 15 Şubat tarihinde yapılacak

Bakanlık duyurdu! O ödemeler 15 Şubat tarihinde yapılacak -  Türk halkı deprem bölgesi için tek yürek oldu. Yüzyılın felaketi adıyla dünya tarihine geçen deprem Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Adana, Osmaniye ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 21 bin 848 vatandaşımızın hayatını kaybettiği felakette 80 bin 104 kişi de yaralandı. 

ÖDEMELER ERKENE ÇEKİLDİ

Yaşanan büyük yıkımda depremzedeler için destek ödemelerinin yapılacağı açıklanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da bazı ödemelerin erkene çekileceği açıklandı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, depremden etkilenen illerde işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödeneği ödemelerinin erkenden yapılacağını duyurdu. Son dakika haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, depremden etkilenen illerde işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödeneği ödemelerinin 15 Şubat tarihinde yapılacağını açıkladı. 

İŞSİZLİK ÖDENEKLERİ İÇİN TARİH BELİRLENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada işsizlik ödenekleri ile ilgili "Depremden etkilenen illerimizde; İşsizlik Ödeneği ve Yarım Çalışma Ödeneği ödemeleri 15 Şubat 2023 tarihinde yapılacaktır. Geçmiş olsun Türkiye." ifadelerine yer vererek tarihi duyurdu. 

İlgili Haberler