Şubat 2023 mazot gübre desteği ne zaman yatacak?

Çiftçiler devlet tarafından çeşitli destekler almaya devam ediyor. Bu doğrultuda mazot ve gübre desteği alan çiftçiler şubat ayı ödemelerinin yapılacağı tarihi sorguluyor.
Şubat 2023 mazot gübre desteği ne zaman yatacak?

Şubat 2023 mazot gübre desteği ne zaman yatacak? - Ülkemizde çiftçiler için çeşitli destek ödemelerinin yapıldığı biliniyor. Mazot ve gübre desteği uygulaması devam ederken yaşanan deprem felaketinden etkilenen illerde söz konusu ödemelerin nakit olarak yapılacağı bildirildi. Gelişmenin ardından destekten faydalanan çiftçiler, ''Şubat ayı mazot ve gübre desteği ne zaman hedaplara yatırılacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

ŞUBAT 2023 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Mazot gübre desteğinin ne zaman hesaplara yatacağı, binlerce çiftçi tarafından sorgulanmaya başlandı. Şubat ayı mazot gübre desteği ödemelerinin yatmasını bekleyen çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıalcak açıklamaya odaklandı. Bu kapsamda depremden etkilenen kentler için ödemelerin nakit olarak yapılacağını duyuran Tarım ve Orman Bakanlığı, ödemelerin ne zaman yapılacağını açıkladı. 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan söz konusu destek ödemeleri açıklamasında, ''2022'den itibaren aynı olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir. Bu kapsamda toplam tutarı 2,8 milyar TL olan mazot ve gübre destekleri, Şubat ayı sonuna kadar çitçilerimizn hesaplarına yatırılacaktır." ifadelerine yer verildi. Bakanlığın açıklamasına göre mazot ve gübre desteği ödemeleri şubat ayının sonuna kadar çiftçilerin hesaplarına aktarılmış olacak.

İlgili Haberler