Banka hesaplarınızı kontrol edin! Milyonları ilgilendiren o ödemeler hesaplara geçiyor

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 10 ilde felakete neden oldu. Yüzyılın felaketinin ardından bir dizi karar alınırken memur maaşlarının erken yatırılacağı bildirilmişti.
Banka hesaplarınızı kontrol edin! Milyonları ilgilendiren o ödemeler hesaplara geçiyor

Banka hesaplarınızı kontrol edin! Milyonları ilgilendiren o ödemeler hesaplara geçiyor - Türkiye'nin kalbi deprem bölgesinde atıyor. Yüzyılın felaketi olarak dünya tarihine geçen deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 

GENELGE YAYIMLANDI

Dünya ülkelerinden çeşitli yardımlar ülkemize ulaştırılırken Türkiye'de tek yürek oldu. Deprem felaketinde 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiği, 80 bin 88 kişinin kurtarıldığı, 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkıldığı açıklandı. Öte yandan yaşanan büyük yıkımda depremzedeler için çeşitli ödemelerin yapılacağı açıklanırken Türkiye genelinde memur maaşlarının 4 gün erkene çekildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararla depremden etkilenen 10 ildeki memur, sözleşmeli personel, kamu işçisinin şubat ayı maaşlarının erken ödenmesi için genelge yayınladı. Maaş ödemelerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için çalışma başlatıldı. Bakanlığın çalışmasında erken maaş ödeme kararı tüm Türkiye için genişletildi.

MEMUR MAAŞLARI BUGÜN HESAPLARA GEÇİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararla memur maaşlarının ödemesi 4 gün erkene çekildi. Böylece tüm Türkiye'de maaşlar 11 Şubat 2023 tarihinde hesaplara geçecek. Memur maaşlarının öne çekilmesi ile ilgili olarak Hazine ve MAliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara, 15/2/2023 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 164'ünü ve ek 24'üncü maddeleri uyarınca, 11/2/2023 tarihinde ödenecektir. kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.  Buna göre; Türkiye genelindeki tüm memur maaşları 11 Şubat'ta ödenecek. Memurlar maaşlarını normalde 15 Şubat'ta alıyordu. Öte yandan yüzde 30 oranındaki zammın ardından aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 837 liraya yükseldi.

İlgili Haberler