Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Ödemeler o tarihlerde hesaplara geçecek

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Yüzyılın felaketi 7.gününü tamamlamak üzereyken devlet tarafından çeşitli ödemelerin tarihlerine ilişkin yeni kararlar alındı.
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Ödemeler o tarihlerde hesaplara geçecek

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Ödemeler o tarihlerde hesaplara geçecek - Türkiye deprem ve yapı stok zayıflığı ile yeniden yüzleşti. 6 Şubat tarihi Türkiye tarihine kazınırken Türkiye'nin kalbi deprem bölgesinde atıyor. Yüzyılın felaketi olarak tarihe geçen deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Enkaz çalışmalarında umutlu haberler beklenirken hükümette ilerleyen süreç hakkında bir dizi karar aldı. 

EMEKLİLER MAAŞLARINI ERKEN ALACAK

Dünya ülkelerinden yardımlar ülkemize ulaştırılmaya devam ederken Türkiye tek yürek oldu. Deprem felaketinde 24 bin 617 kişinin hayatını kaybettiği, 80 bin 278 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı, 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkıldığı açıklandı. Yaşanan büyük yıkımda depremzedeler için çeşitli destek ödemeleriinn yapılacağı açıklanırken Türkiye genelinde emekli maaş ödemelerinin de erkene çekildiği açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından alınan önlemler kapsamında emeklilerin şubat ayı maaşlarının erken ödeneceğini açıkladı.

ŞUBAT 2023 EMEKLİ MAAŞ TARİHLERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, 4A ve 4B kapsamında, SSK ve BAĞ-KUR ödeme tarihlerinin erkene alınmasına karar verildi. Emekli maaşlarının erken ödenmesi kararı ile ilgili tahler ise şu şekilde belirlendi;

  • SGK tarafından 4/A (SSK) sigortalıları için 17-26 Şubat'ta ödenecek gelir ve aylıklar 14-16 Şubat'ta,
  • 4/B (BAĞ-KUR) sigortalıları için 25-28 Şubat'ta ödenecek gelir ve aylıklar 16 ve 17 Şubat'ta hesaplara yatırılacak.
  • SSK aylıklarından, ödemesi 17-20 Şubat olanlar 14 Şubat'ta,
  • 21-24 Şubat olanlar 15 Şubat'ta, 25 ve 26 Şubat olanlar 16 Şubat'ta ödenecek.
  • BAĞ-KUR aylıklarından 25 ve 26 Şubat'ta ödenecekler 16 Şubat'ta,
  • 27 ve 28 Şubat'ta ödenecekler 17 Şubat'ta hesaplara yatacak.

İlgili Haberler