www.usakgundem.com farkı ile korkunç yangının detayları

Uşak Deri ve Karma OSB’de bulunan Aydın Tekstil’e ait fabrikada çıkan yangın sabah 08.00 doğru kontrol altına alınabildi. Yanmanın devam ettiği ve soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
www.usakgundem.com farkı ile korkunç yangının detayları

www.usakgundem.com Haber İnternet Sitesi olarak edindiğimiz bilgilere göre, yangın dün akşam saat 18.00 sıralarında tekstil fabrikasının harmanlama bölümünde başladı. Olayın tanığı işçilerin ifadesine göre; Şifanoz makinasına balyaların verilmesi sırasında  bir anda alevler ve dumanlar yükselmeye başladı.

Pamuk balyaları arasında bulunan bir metal parçasının şifanoz makinasının dişlilerine çarparak Kıvılcım atması sonucu yangının çıktığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Fabrikada bulunan ve tahminlere göre 500 tonu geçen pamuk ve elyaf balyalarının tutuşması ile yangının büyüdüğü öğrenildi. 

Uşak Belediyesi İtfaiyesi ekip ve araçlarının yanı sıra; Uşak Özel İdaresi, Banaz Belediyesi İtfaiyesi, Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası İtfaiyesi ve Uşak Hava Meydanı İtfaiyesi ekiplerinin de toplam 21 araçla müdahale ettiği bilgisine ulaşıldı.

En son bilgilere göre, pamuk balyalarında yanmalar zaman zaman devam ediyor. Soğutma çalışmaları sürüyor ve yangın tamamen kontrol altına alındı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler