35 yıla 5. kitabını sığdıran yazar Uşaklı Mustafa Ağır

“Kül tablasından taşanlar / Yaşanmışlıklar / Metaforlar / Aşk / Hüzün…
35 yıla 5. kitabını sığdıran yazar Uşaklı Mustafa Ağır

Okuduğunuz her satırda insanlıktan kendinizden bir şeyler bulacaksınız.

Ucu sonu olmayan bir anlam deryasında kaybolmaya hazır olun.”

Bu satırlar, 5. Kitabı basımda olan Uşaklı yazar Mustafa Ağır’a ait.

Mustafa Ağır, doğumundan sonra geçirdiği sarılık hastalığı yüzünden engelli kalıp hayata 3-0 geriden başlasa da yılmadan tüm engelleri aşarak 35 yıllık ömrüne 5 kitap sığdırmayı başarmış, azmin ve sabırla çalışıp üretmenin önünde hiçbir engelin duramayacağını kanıtlamış genç bir yazar ve şair.

Çok genç olmasına rağmen zamanın kıymetine çok önem veriyor. Kim bilir? Belki de bu yüzden kitapları hep iki zaman arasına sığdırılmış isimlerden oluşuyor.

Daha önceki yapıtlarında, bir geceye dört mevsim sığdıran, isyan edip ‘bırakın da kafa dinleyelim” diyen Mustafa bu kez kül tablasından taşanları kitaplaştırmış.

Yaşamın içerisinde ne varsa onu kaleme alan Mustafa Ağır, bu kez yine kendine özgü bir anlatımla ilk romanını “Kül tablasından taşanlar” adı ile yayına vermiş. Kitap birkaç haftaya kitapçı raflarında yerini alacak. Mustafa’m çok heyecanlı. Tanıtımı ise web sayfalarında dönüyor.

Daha önce, “Yalnızlığa konser veren maestro”, Bana bir dost lazım”, “Bir geceye dört mevsim” ve “”Bırakında beş dakika kafa dinleyelim” gibi şiirsel anlatımla kaleme alınmış düz yazılarla edebiyat dünyasına değişik bir yazım türü ile giren Mustafa Ağır bu kez başta kendi ailesi olmak üzere çevresinde olup biten ve kendini çok etkileyen olayları yazarak okurlarının beğenisine sunmuş.

Örneğin, dedesi Mustafa Ağır’ın kumar tutkusunu, “Cebim yok” başlığı altında toparlamış. Burada dedesinin “Param yok” değil de “cebim yok” demesi onu çok etkilemiş.

12 Eylül faşizmin en azgın döneminde babası ülkücü İsmail Ağır’ın yanında karşıt görüşten kan kanseri bir devrimci ile bir başka cezaevine nakledilirken ring aracında yaşadıkları dram da Mustafa’yı en çok etkileyen olaylardan birisi olmuş.


 

Mustafa Ağır’ın yayınlanacak  ilk romanı olan “Kül tablasından taşanlar” Elpis yayınları tarafından 3 hafta içerinde baskısı tamamlanarak kitapçılarda yerini almayı bekliyor.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler