Bozkurtlu sel felaketzedelerine Karahallı’dan bir TIR su yardımı yapıldı

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel baskınında yerle bir olan Kastamonu’nun Bozkurt İlçesine, Uşak Karahallı Kaymakamlığı tarafından bir tır dolusu içme suyu yardımı yapıldı.
Bozkurtlu sel felaketzedelerine Karahallı’dan bir TIR su yardımı yapıldı

Karahallı kaymakamı Ahmet Gülderen öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası ile elde edilen gelirle bir tır su alınarak Bozkurt ilçesine gönderildiği açıklandı.

Konu ile ilgili kaymakamlığın sosyal medya sayfasından bir açıklama yapan Kaymakam Güldüren, “Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketinin yaralarının sarılması için su taşıyan yardım tırımız Bursa’daki Su fabrikasından yola çıktı. İlçe halkımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim.

Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun Karadeniz" dedi.

ZAMAN GİTTİKÇE DARALIYOR

AFAD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre; Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden kişi sayısı 70 oldu.

Sinop ve Kastamonu illerinde ise kayıp ihbarı sayısının 47 olduğu belirtildi. Kayıp ihbarı yapılan kişilere ulaşmak için de yoğun çaba harcanıyor. Selin ikiye ayırdığı Bozkurt’ta mahalleler arasında geçiş sağlamak için de Ezine nehri üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri seyyar köprüler kuruyor.

Öte yandan, Bozkurt ilçesinde selde kaybolanlar için zaman daraldı. Kurtarma ekipleri, kayıplara bir an önce ulaşabilmek amacıyla insanüstü bir çabayla mücadele ediyor.

İlgili Haberler