İl Milli Eğitim Müdürü Şahin’den okullara temizlik denetimi

İl Millî Eğitim Müdürü Bülent Şahin "Okulum temiz belge yenileme programı" denetimlerinde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Şahin’den okullara temizlik denetimi

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, Covid 19 Salgınını önleme amacıyla geçen yıl imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında başlatılan "Okulum Temiz Belgelendirme Programı" 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı için Okulum Temiz Belge Yenileme Programı olarak devam ediyor.

Bu çerçevede 2020-2021 Eğitim öğretim yılında gerekli hijyen şartlarını sağlayarak belge almaya hak kazanan ilimiz ve bağlı ilçelerdeki tüm okulların (277 okul/kurum) 2021-2022 eğitim öğretim yılı Okulum Temiz Belge Yenileme denetimlerine başlandı.

İlimizdeki okullarda denetlemelere katılan İl Millî Eğitim Müdürü Bülent Şahin, denetlemelerin 1 Temmuz 2021 tarihinde başladığını ve okulların açılış tarihi olan 6 Eylül tarihine kadar tüm okullarımızın belgelerinin yenileneceğini ifade etti. İl Millî Eğitim Müdürü Bülent Şahin "Öğretmen ve personelimizin okullarda gönül rahatlığıyla çalışabilmeleri ve öğrencilerimizin eğitim-öğretim görebilmeleri için gerekli hijyen şartlarını oluşturarak kurumlarımızın belgelerini yenilemeleri için çalışmalar ve denetlemelerimiz devam ediyor.

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere ilimizdeki Malkoçoğlu Özel Eğitim Anaokulu, Malkoçoğlu İlkokulu ve Malkoçoğlu Ortaokulunda denetim faaliyetlerine katıldım. Eğitim kurumlarımızın okullarımız açılana kadar tamamının Okulum Temiz Belgelerini yenilemelerini sağlayacağız" dedi.

Okulum Temiz Belgelendirme Programı ile okullarda öğrenciler ve çalışanların maske, dezenfektan ve el temassız çöp kutularının kullanımı gibi hijyen şartlarının sağlanarak günlük ateş ölçümü ve sosyal mesafe uygulamaları ile gerekli tedbirlerin alınması hedefleniyor.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler