Banaz’ın ‘Turşu Çetesi’ yargı önünde hesap verecek

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak iki gün önce polisin şok bir baskınla suç delilleri ile birlikte ele geçirdiğini duyurduğumuz; “Turşu çetesi” bugün yargı önüne çıkarılıyor.
Banaz’ın ‘Turşu Çetesi’ yargı önünde hesap verecek

Uşak Emniyte Müdürlüğü Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan 17 kişiden 5 kişi KOM Şube’de ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış, 1 2kişinin de bugün saat 14.00 sıralarında Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılacağı duyuruldu.

Çete liderinin lakabından dolayı “Turşu çetesi” olarak anılan suç örgütünün yakalanması ile ilgili Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Organize Suç Örgütü Operasyonu

Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından son zamanlarda ilimiz özellikle Banaz ilçemizde ikamet eden vatandaşlar ve iş sahipleri üzerinde baskı, cebir, şiddet ve tehdit oluşturmak suretiyle yağma, silah kaçakçılığı, silahla yaralama, ev, araç, işyeri kurşunlama, çek senet tahsilatı, kasten yangın çıkarma, gibi suçları işleyerek halk arasında çökme olarak tabir edilen yöntemlerle kendilerine haksız ekonomik çıkar sağlayan organize suç grubunun faaliyetleri tespit edilmesi üzerine çalışmalar başlatılmıştır.

Söz konusu organize suç örgütünün, bu güne kadar 28 adet eylem gerçekleştirdiği, bu eylemlerle ilgili yapılan adli soruşturmalarda 13 örgüt üyesi şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı, örgüt üyesi R.K (31) ve Ö.S (35) isimli şahısların tutuklanarak cezaevine gönderildiği, örgüt üyesi S.K (31) ise yurtdışına kaçtığı, örgütün eylemlerinde operasyon öncesi bu güne kadar 16 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet tüfek ve çeşitli mühimmatlar ele geçirildiği tespit edilmiştir. .

Örgütün sözde lider ve yönetici kadrosu ile çoğu cezaevinden çıktıktan sonra örgüte katılan veya örgütün bizzat içlerine aldığı üyelerini yakalamak amacıyla 9 Kasım 2021 günü Muğla ve Ankara illeri ile ilimizdeki 27 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla 17 şüpheli şahıs yakalanmış, şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 4 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, 45 adet av fişeği, 493 adet tabanca fişeği, 2 adet sentetik ecza hap ve yaklaşık 2500 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir.

Suç soruşturması kapsamında 54 şahsın suç mağduru veya görgü tanığı olarak ifadelerine başvurulmuştur.

Gözaltına alınan 17 şüpheli şahıstan;

• M.A (46), C.U (28), A.E (39), M.Ö (18) ve Ö.K (25) alınan ifadelerinden sonra KOM Şube Müdürlüğünden salı verilmiş,

• İ.D (35), A.G (45), İ,Ş (29), İ.Ö (30), M.S.Ö (23), C.E (33), İ.P (32), S.U (38), H.A.K (35), A.A(32), M.M (38) ve M.K (39) adli işlemleri tamamlandıktan sonra 12.10.2021 günü “Silahlı Organize Suç Örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında baskı, cebir, şiddet ve tehdit oluşturmak suretiyle yağma, silah kaçakçılığı, uyuşturucu madde imal ve ticareti, silahla yaralama, ev, araç, işyeri kurşunlama, çek senet tahsilatı, yangın çıkarma gibi suçları işleyerek haksız ekonomik kazanç sağlamak suçlarından” Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir.

Ayrıca soruşturma devam ederken “Adam Öldürme” suçundan 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan İ.K (61) isimli şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla her türlü suç ve suçluyla mücadele titizlik ve kararlılıkla devam etmektedir.

NOT: Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüz tarafından 09.11.2021 tarihinde yapılan operasyonda yakalanan Şüpheli şahıslar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzden 12.11.2021 Cuma günü saat 14:00 de Adli mercilere sevk edileceklerdir.

https://www.usakgundem.com/asayis/banaz-ilcesinde-17-kisilik-tursu-cetesi-cokertildi-h8781.html

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler