Uşak Vali Vekili Balcı "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyasına katıldı

Uşak Vali Vekili Muammer Balcı, İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında gerçekleştirilen trafik denetimine katıldı.
Uşak Vali Vekili Balcı "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyasına katıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan "Bi Hareketine Bakar Hayat" ana temalı emniyet kemeri kampanyası kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda (Atatürk Anıtı önü) gerçekleştirilen emniyet kemeri denetimine katılan Vali Kemal Çeber, trafik ekipleri ile birlikte araç sürücülerine emniyet kemeri takmanın önemini hatırlattı. Trafikte emniyet kemerinin yaralanmalı kazalarda riski %60 azalttığını belirtti.

‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ kampanyasının Kasım ayı sonuna kadar çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle devam edeceğini belirten Vali Vekili Muammer Balcı, kampanyanın vatandaşlarımızda farkındalık yaratacağını ve emniyet kemeri takma alışkanlığı kazanımlarını arttıracağını söyledi.

Araçlarda bulunan çocuklara da ebeveynlerini gerek emniyet kemeri takma, gerekse trafik kurallarına riayet etme konularında ısrarla uyarlamaları gerektiğini hatırlatarak, trafik kazalarının ve yol açtığı zararların en az seviyelere indirilmesi için büyük küçük herkese görevler düştüğünü hatırlattı.

Uygulama sırasında sürücü ve yolculara üzerinde ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ logosu bulunan maske ile bilgilendirici broşür takdim eden Vali Vekili Muammer Balcı, kazasız ve güvenli seyirler diledi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler