Uşak jandarmasından sahte içki operasyonu

Uşak’ta Jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, 5 litre kaçak etil alkol ve 7 litre sahte içki ele geçirilirken 1 şüpheli gözaltına alındı.
Uşak jandarmasından sahte içki operasyonu

Yılbaşı yaklaşırken emniyet güçlerinin sahte içki operasyonları da arttı. İnsanları kör ve felç eden hatta ölümüne neden olan sahte içki imalatı ve üretimine savaş açan Uşak İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte alkol imal ve ticaretine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında kendi bölgesinde bulunan bir adreste sahte içki imal edildiği ve satışının yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Jandarma ekiplerince takibe alınan şahsın sahte alkol üretimi yapan şüpheli takibe alındı. Adli makamlardan alınan izinle şüpheli şahsın adresinde yapılan aramada; 5 litre el yapımı şarap, 2 litre el yapımı rakı, içki yapımında kullanılan 10litre etil alkol, 10 şişe alkol yapımında kullanılan aroma kiti, 25 adet etil alkol bidonu, 93 adet boş cam alkol şişesi ve içki imalatında kullanılan 2 adet düzenek ele geçirildiği açıklandı.

Olayla ilgili 1 şüphelinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler