Banaz ilçesinde 17 kişilik “Turşu Çetesi” çökertildi

Uşak Emniyet Müdürlüğü, son yılların en büyük operasyonlarından birine imza attı.
Banaz ilçesinde 17 kişilik “Turşu Çetesi” çökertildi

Banaz ilçesinde Turşu lakaplı İ.nin kurduğu ve bugüne kadar  çok sayıda yaralama, kurşunlama ve çek senet olayı gibi 28 adet eylem gerçekleştirdiği iddia edilen 17 kişilik silahlı çetenin bu sabah saat 06.30 sıralarında yapılan operasyonlarla gözaltına alındığı bildirildi.

Uşak polisi, ilimizde son yılların en büyük silahlı çete operasyonlarından birini bu sabah gerçekleştirdi. Banaz İlçesi merkezli operasyon için Uşak Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tam 7 aydır istihbarat, takip ve gözetim çalışması yaptığı öğrenildi.

Uzun zamandır Banaz’da liderliğini “Turşu” lakaplı İ’nin yaptığı 17 kişilik çetenin, silahla yaralama, kurşunlama, zorla çek senet tahsilatı gibi olaylara karıştığı yönünde gelen ihbar ve bilgileri değerlendiren Uşak Emniyet Müdürlüğü KOM; TEM ve Asayiş Şube Müdürlükleri ekipleri çete ve elemanlarını yakın takibe alarak tam 7 ay çalıştı.

Olaylarla ilgili suç delillerini topladığı belirtilen Uşak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adli makamlardan gerekli arama, el koyma ve gözaltına alma gibi izinleri alarak operasyonun düğmesine bastı.

Çete üyelerinin tek tek şu anda bulunduğu ikametleri tespit edilerek, Banaz İlçesi merkez olmak üzere; Uşak merkez, Ankara’da 1 kişi Muğla’da 1 kişi olmak üzere bu sabah saat 06.30 sıralarında 203 polis ve 47 ekip ile 27 adrese eş zamanlı büyük bir operasyon gerçekleştirdi.

Çete üyelerinin ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda;

4 Adet ruhsatsız tabanca,

5 Adet ruhsatsız av tüfeği

2 kuru sıkı tabancası

Bu silahlara ait 45 adet av fişeği ve 493 adet tabanca fişeği

2,5 kilogram esrar, 2 adet  sentetik ecza (Hap)

Çok sayıda tahsil edilmek üzere çek ve senet ele geçirildiği beirtildi

Çete üyesi olduğu belirlenen 17 kişinin sorgusunun devam ettiği ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

İlgili Haberler