Ak Parti Uşak İl Başkanı Av. Fahrettin TUĞRUL hakkındaki iddialara cevap verdi.

İşte TUĞRUL'un basın açıklaması.
Ak Parti Uşak İl  Başkanı Av. Fahrettin TUĞRUL hakkındaki iddialara cevap verdi.

Değerli basın mensupları,

Bir partinin İlçe Başkanı sözde bir gazetecinin iddialarını ilettiğini belirterek tarafıma yönelik; şehirde en sıkıntılı davaları aldığımı, hakimlere baskı yaparak dava kazandığımı ve hatta sözde baskı uyguladığım bir kadın hakimin ağladığını, iktidarın gücünü şahsi çıkarlarım için kullandığımı ileri sürerek asılsız iddialarda bulunmuştur. Yine bahse konu gazeteci tarafından mesleki saygınlıgımı itibarsızlaştırmaya yönelik asılsız iddia ve söylemlerle tarafıma hakaret edilmiştir. Bu kişiler tarafından sehven yanlış bilgi verme değil, bilinçli ve kasıtlı bir iftira, yalan, hakaret durumu mevcuttur.

Hukukta bir kaide vardır; müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi durumda müfteridir. İddialarını delilleriyle ispata davet ettiğim ilgili şahıslardan bir cevap gelmemiştir, gelemeyecektir de. Söz konusu ifadeler Türk Ceza Kanunu kapsamında iftira ve hakaret suçunu oluşturmaktadır. Bu bağlamda iftira ve karalamaların basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği de açıktır. İleri sürülen yaygara çamur at izi kalsın anlayışıyla, siyasi çıkar sağlamak amaçlı provakatif bir söylemdir. Bu iftirada eli olanların bir kısmı kişisel menfaat elde edememe gocuntusu, bir kısmı ise bu iftiralarla siyasi çıkar sağlama amacındadır. Neticede iftira atan kişi ve kişiler hakkında gerekli hukuki ve cezai tüm yasal işlemler başlatılacaktır. Yasal sürecin sonuna kadar konunun takipçisi olacağız.

Hakimlerin ve savcıların tarafsızlık ve bağımsızlığı, hakimlik ve savcılık teminatı Anayasal güvence altındadır. Hakim ve Savcıların hakları Anayasa tarafından güvence altına alınmış olup bahse konu asılsız iddialar Devletin yargı organlarını da itibarsızlaştırarak adalete gölge düşürme çabasının çirkin bir örneğidir. Bu itibarla ilgili haberde iddia edilen hususlar, başta en üst norm olan Anayasa ‘ya ve diğer yasal düzenlemeler karşısında gerçekçi olmadığı, her türlü ahlaki değerden uzak, çirkin bir iftiradan ibaret olduğu açıktır.

Adaletin tesisinde yargının üç sacayağından biri de tarafımın da mensup olduğu avukatlıktır. Adaletin tesisi sürecinde avukatlar Anayasanın 36. Maddesinde düzenlenen hak arama özgürlüğünün teminatı, insanların savunma haklarını en iyi şekilde yapabilmelerini sağlayan bir araç konumundadır.

Medeniyet müktesebatımız bize mülkün temelinin adalet olduğunu, adaletin temelinde de haklarıyla ve onuruyla insanın bulunduğunu öğretmiştir. Bizim adalet davamızın pusulası insandır, insan onurudur. Bu hissiyatla adaleti kuyumcu titizliğiyle yerine getirme, insana hakkını teslim etme inacındayız.

Hedefimiz 2023, her milletin bir kızılelmasının olduğu gibi bizim kızılelmamız Büyük ve Güçlü Türkiye’nin inşası.. Onlarla kaybedecek vaktimiz yok, yapacak işimiz çok. Ülkemizi hak ettiği konuma getirene dek çok daha fazla çalışacak, çok daha fazla mücadele edeceğiz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde teşkilatımızın her bir mensubuyla ülkemiz ve milletimizin gerçeklerine yönelme, zamanımızı enerjimizi dikkatimizi sahaya doğrudan vatandaşlarımızla temasa veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.

Son dönemde yeri geldiğinde partimize yeri geldiğinde hükümetimize yönelik yalan ve iftiraların giderek arttığını görüyoruz. Milletten umutlarını kesenler ise iftira ve hakaretleri ile gündem değiştirme derdindedirler.

‘Attığımız tüm adımlar atacağımız son adıma hazırlık için… Kula minnet etmeden, Yaradan’a sığınarak yol almakta bu gidişin özü. “Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendisi gibi bilir” sözünde olduğu gibi…’

Kamuoyuna duyurulur.

Ak Parti Uşak İl  Başkanı

   Av. Fahrettin TUĞRUL

İlgili Haberler