Maraş depremini nokta atışı bilmişti! Naci Görür deprem BEKLENEN iller son dakika 2023 listesi verdi

Kahramanmaraş depremini aylar öncesinden bilen ve bölgeyi uyaran Naci Görür deprem BEKLENEN iller listesi açıkladı. Bir sonraki büyük deprem nerede olacak en riskli iller bölgeler şehirler belli oldu.
Maraş depremini nokta atışı bilmişti! Naci Görür deprem BEKLENEN iller son dakika 2023 listesi verdi

Maraş depremini nokta atışı bilmişti! Naci Görür deprem BEKLENEN iller son dakika 2023 listesi verdi - Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketi 6 Şubat tarihinde meydana gelmiş, sabaha karşı yaşanan 7.7 şiddetindeki deprem sadece merkez üssü olan Kahramanmaraş'ı değil 11 ili yıkmıştı.

Depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken aynı gün meydana gelen 7,6 şiddetindeki ikinci deprem ilk depremde ayakta kalmayı başaran ancak hasar alan binaları da yıkmış, yaşanan can kaybını arttırmıştı. Türkiye depremin ardından geçen sürede yaraları sarmaya devam ederken yaşanan fay hareketliliği de büyük panik ve korku yaşanmasına neden olmuştu.

DEPREM BEKLENEN İLLER NACİ GÖRÜR! BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK?

Kahramanmaraş depremini aylar öncesinden bilen, bölge hakkında uyarılara yer verdiği kitap bile yazan Naci Görür deprem bekllenen iller için yaptığı açıklaması ile büyük yankı uyandırdı. Naci Görür canlı yayında yapmış olduğu açıklamasında İstanbul'da dün peş peşe yaşanan 3 depremi değerlendirerek "Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik'te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

nac-gorur-deprem.jpg

Deprem beklediği illeri de değerlendiren Naci Görür "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir." diyerek deprem beklediği 18 ili şu şekilde sıraladı:

Hakkari,

Manisa,

Burdur,

Balıkesir,

Aydın,

Erzurum,

Konya,

Bingöl,

Osmaniye,

Kocaeli,

Hatay,

Kahramanmaraş,

Tokat,

Kayseri,

Erzincan,

Muğla,

Denizli,

Eskişehir.

Naci Görür tarafından yapılan açıklamada "Direkt fayın üzerinde yaşıyor bu iller. Bunların altındaki faylar oldukça güçlü. Ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var" diyerek bu illerdeki yerel yönetimlerin acilen tedbir almalarını istedi. Özellikle de kentsel dönüşüm projelerine dikkat çeken Naci Görür Türkiye'de ki tüm illerde yarın deprem olacakmış gibi düşünülerek hareket edilmesi ve riskli yapıların tümünün yenilenmesi gerektiğini ifade etti.