Deprem bölgesi için son dakika yeni AFET uyarısı! Hatay Gaziantep Şanlıurfa Kilis Adıyaman Elazığ

AFAD yeni afet uyarısı yaparken 6 Şubat depremi sonrasında büyük hasar alan bölgede yeni afet uyarısı yapıldı.
Deprem bölgesi için son dakika yeni AFET uyarısı! Hatay Gaziantep Şanlıurfa Kilis Adıyaman Elazığ

Deprem bölgesi için son dakika yeni AFET uyarısı! Hatay Gaziantep Şanlıurfa Kilis Adıyaman Elazığ - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerle büyük bir felaket yaşanmış, 7.7 şiddetindeki depremin ardından aynı gün 7.6 şiddetinde ikinci bir büyük deprem daha yaşanmıştı.

Depremin etkisi ile Kahramanmaraş başta olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Malatya adeta yerle bir olmuş ve hiç sağlam bina kalmamış deprem bu illerin yanı sıra Kilis, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye ve Adana'da yıkıma neden olmuştu. Yaşanan bu yıkımın ardından deprem bölgesinde yaraların sarılması için çalışmalar başladı.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN SON DAKİKA YENİ AFET UYARISI!

Meteorolji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son dakika duyurusu ile sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.12.2023 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Hatay'ın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa'da kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine er verilerek 6 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 05:00'e kadar doğal afet uyarısı yapıldı.

yeni-afet.jpg

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda ise "Orta Karadeniz’de (Amasra-Sinop arası) rüzgarın Salı günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir" denilerek Orta Karadeniz bölgesi, Amasra ve Sinop arası için ise fırtına uyarısı yapıldı.

6-aralik.jpg

6 Aralık 2023 Çarşamba günü için ise Türkiye'nin pek çok şehrinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı ve kar yağışı uyarısı yapıldı. AFAD deprem bölgesinde oluşabilecek sel nedeniyle afet uyarısı yaparken AFAD ekipleri ise teyakkuz durumuna geçirildi. Deprem bölgesinde sel felaketine karşı tedbirler alınırken özellikle de konteyner kentlerde yaşanabilecek olası olumsuzluklara karşı ekipler teyakkuz durumuna geçirildi.