WhatsApp yeni güncellemesi Android cihazlarda kullanıma başlandı! Artık birden fazla telefonda kullanılabilecek

WhatsApp yeni güncellemesi ile WhatsApp hesabınızı aynı anda 4 telefonda açma fırsatı sunuyor. Peki nasıl?
WhatsApp yeni güncellemesi Android cihazlarda kullanıma başlandı! Artık birden fazla telefonda kullanılabilecek

WhatsApp dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması. Milyonlarca kullanıcı olan WhatsApp her geçen gün yeni güncellemeler ve testlerle uygulamayı geliştirmeye devam ediyor. Yapılan yeni güncelleme ile artık uygulamaya birden fazla cihazda kullanma imkanı sunulacak. Peki bu yeni güncellemenin detayları nelerdir?

Test aşamasında olan ve artık Android telefonlarda kullanıma başlanan bu özelliğe göre artık 4 farklı telefonda WhatsApp hesabınıza giriş yapabilecek ve bu şekilde kullanabileceksiniz. Söz konusu  özellik geçen yıl kullanıma sunuldu ve kullanıcıların aynı gizlilik ve güvenlik düzeylerini koruyarak tüm cihazlarına mesaj gönderimesine fırsat tanındı. Çoklu cihaz özelliğine sahip bu uygulama test aşamasını tamamlayarak Android telefonlarda yeni kullanıma açılmıştır. 

4 CİHAZDA BİRDEN GİRİŞ FIRSATI SAĞLIYOR

WhatsApp tarafından sunulan yeni özelliğe göre kullancılar artık web tarayıcılarında ve masaüstü uygulamalarında WhatsApp'a bağlanarak hesaplarını tam dört farklı telefonda kullanabilecek. 

Hesabınızı açmış olduğunu her telefon WhatsApp'a bağımsız olarak bağlanarak kişisel mesajların ve medyaların uçtan uça şifrelenmesini de sağlayacaktır. Aynı zamanda birincil cihaz uzun bir süre aktif olmaz ise bu esnada güvenlik açısından hesaptan otomatik olarak çıkış yapılacaktır. Söz konusu  özellik şu anda yalnızca Android telefonlarda kullanılmaktadır. iOS kullanıcılarına ise yakında kullanıma açılması beklenmektedir. 

HESAP DİĞER TELEFONLARA NASIL BAĞLANIR?

WhatsApp hesabınızı diğer telefonlara bağlamak için şu adımları uygulamanız gerekmektedir. 

İlk olarak Android telefonda Google Play Store'dan WhatsApp Messenger'ın son güncellemesini telefonunuza indiri. Ardından kayıt ekranındaki menüye dokunarak bir cihazı bağla seçeneğine tıklayın. Daha sonra hesabınızın bağlı bulunduğu ilk telefonunuzda WhatsApp' açarak Ayarlar kısmından bağlı cihazlara'ı açın. Daha sonra QR kodunu almak için bu cihazı ikinci cep telefonunuza okutun. Bu şekilde telefonunuzu 4 adet farklı Android cihaza bağlayabileceksiniz. 

İlgili Haberler