WhatsApp Google Drive özelliğini duyurdu! Tek hamle ile o dertten kurtulacaksınız

WhatsApp yeni özelliğini duyurdu. Google Drive'a artık ihtiyacınız kalmayacak. Tek hamle ile o dertten kurtaracak olan özellik geldi.
WhatsApp Google Drive özelliğini duyurdu! Tek hamle ile o dertten kurtulacaksınız

WhatsApp dünyaca ünlü ve en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında ik sıralarda yer almaktadır. WhatsApp her geçen gün yeni özelliğini duyurmaya devam ediyor. Test aşamasında olan bazı özelliklerin ne zaman geleceği de merak konusu oluyor. Peki WhatsApp Google Drive özelliği nedir? Nasıl kullanılır? Ne işe yarar?

WhatsApp artık Google Drive kullanmadan bir sohbeti aktarmayı sağlayacak yeni özelliğini tanıttı. WhatsApp Android cihazlar için yayınlanan 2.23.9.19 beta güncellemesinde yeni özelliğini test ediyor. Buna göre bu özellik ile Google Drive kullanmadan sohbetler aktarılabilecek. Sohbetlin diğer telefonlara taşınması işlemini kolaylaştıran bu özellik sayesinde sohbet aktarma seçeneği kullanıcılara sunulacak. Yeni bir Android cihaza taşımak için Google Drive'a yedekleme yapmaya bu özellik ile gerek kalmayacak. Peki nasıl?

GOOGLE DRİVE'A YEDEKLEMEYE GEREK KALMAYACAK

WhatsApp yeni özelliğinin nasıl kullanıldığı ise merak ediliyor. Bunun için WhatsApp'taki Ayarlar menüsüne girerek Sohbetler seçeneğine tıklayınız. Ardından sohbet geçmişinizi yeni Android cihazınıza taşıma işlemini başlatabilmek için QR kodunuzu taramanız gerekmektedir. Taramayı da yaptıktan sonra geçiş otomatik olarak kendiliğinden gerçekleşecektir. Yedekleme ve geri yükleme süreci ise bu şekilde devre dışı kalacak. Bu özellik şu anda Beta'da kullanılmaktadır. Android'e ise en kısa sürede gelmesi beklenmektedir.

Bu tarz teknoloji haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için teknoloji haberlerini takip ediyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler