Facebook Instagram ve WhatsApp'a yapay zeka geliyor!

Sosyal medya platformları olan Facebook, Instagram ve WhatsApp'a yapay zeka geliyor. İşte detaylar.
Facebook Instagram ve WhatsApp'a yapay zeka geliyor!

Ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarına yapay zeka geliyor. Dünyanın önde gelen teknolojisine sahip olan Meta sosyal medya uygulamalarına (Facebook, WhatsApp ve Instagram) yapay zeka araçlarının entegrasyonu için çalışmaların başlatıldığı açıklandı. 

Dünyanın en büyük şirketi olan Meta Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamaları için yapay zeka araçlarının geliştirilmesi ile birlikte bu araçların entegrasyonu ile ilgili çalışmaların başladığını açıkladı. Kullanıcıların kullanmış oldukları sosyal medya platformlarında daha akıllıca etkileşimler yapmasına ve daha iyi bir kullıncı deneyimi yaşamasını sağlayacak  olan bu entegrasyon için çalışmalar devam ediyor.

YAPAY ZEKA ENTEGRASYONU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Meta sosyal meyda uygulamalarına getirecek olduğu yapay zekanın OpenAl tarafından geliştirilen ChatGPT ile benzediğini açıkladı. Şirkeni CEO'si Mark Zuckerberg tarafından bu konu ile ilgili bir açıklama yaplıdı. Zuckerberg tarafından yapılan açıklama şöyle oldu; "WhatsApp ve Messenger'daki sohbet deneyimlerini, Facebook ve Instagram'daki gönderileri ve reklamlar için görsel oluşturma araçlarını ve zamanla video ve çok modlu deneyimleri de araştırıyor" ifadeleri kullanıldı.

Zuckerberg aynı zamanda yapay zekanın platformlara ne zaman entegre edileceği ile ilgili henüz net bir açıklama yapmadı. Fakat bu konu ile ilgili net bir açıklama yapılır yapılmaz haber sitemizde yayınlanacaktır. Uşak Gündem haber sitemizi takip etmeyi unutmayın. 

İlgili Haberler