Artan akıllı telefon fiyatlarında düşüş beklentisi oluştu

Türkiye'de teknoloji alanında ki önemli ekonomik gelişmeler vatandaşa umut oldu.
Artan akıllı telefon fiyatlarında düşüş beklentisi oluştu

Artan akıllı telefon fiyatlarında düşüş beklentisi oluştu - Türkiye'de teknoloji alanında ki önemli ekonomik gelişmeler vatandaşa umut oldu. Buna göre ise korona virüs salgını sonrasında otomotivde yaşanan çip tedarik sorunları tüketicilerin elektronik ürünlere ulaşmasına da sıçradığı belirtilmişti. Bu sürecin ardından aylar geçmesine rağmen çözülemeyen çip krizi ile beraber 2022 yılında da akıllı telefon pazarını derinden etkilemeye başladı.

IDC tarafından verilen rakamlara göre; yılın son çeyreğinde ki satışların bir önce ki yılın aynı dönemlerine de kıyasla yüzde 18,3 oranında azaldığı belirtildi. Bunun yanı sıra 2022 yılının son çeyreğinde de satılan telefon sayısı 300.3 milyon olarak kayıtlara geçmişti.

Yüzde 18,3 oranında yaşanan düşüş ise şimdiye kadar bir çeyrekte yaşanmış en büyük kayıp olarak kayıtlara geçerken yüksek stok ise fiyatların düşmesine işaret oldu.

Analistler tarafından gündeme gelen haberlerde; yüksek stok sebebleriyle bu yıl akıllı telefon fiyatlarında da büyük bir düşüşün yaşanması beklenmekte. Bu konu ile ilgili Analist Ming-Chi Kuo'da akıllı telefon üreticilerinin mobil cihazlarına yönelik zayıf talep sebebiyle de aşırı yüksek stoklarla karşı karşıya olduklarını ve bunun da ciddi bir problem olmadığını ifade etti.

Bu durumun ise; akıllı telefon üreticileri için bir fiyat savaşına girmesine sebep olacak ve artan rekabetin de fiyatları düşüreceğine dikkat çekti. Yapılacak olası indirimlerin ise Türkiye genelinde de satılacak olan akıllı telefon fiyatlarına da yansıyıp yansımayacağını zaman gösterecek.

İlgili Haberler