Instagram'dan herkesin bayılacağı yeni özellik kararı!

Instagram duyunca herkesin bayılacağı yeni özellik ile ilgili açıklamalar. Bu özellik ile mesajı gönderen kişinin sesi ile mesajlar sesli bir şekilde dinlenebilecek. Bakın nasıl?
Instagram'dan herkesin bayılacağı yeni özellik kararı!

Instagram'dan herkesin bayılacağı yeni özellik kararı: Instagram dünyada en çok kullanıcısı bulunan uygulamalar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Instagram kullanıcılarını mutluluktan havaya uçuracak yeni özellik için çalışmaların başladığı iddia edildi. Buna göre Siri uygulamasına benzer bir özellik ile Instagram uygulamasına yeni bir güncelleme yapılacağı konuşuluyor. Bu özellik ile mesajlar gönderen kişinin sesi ile okunabilecek. 

Söz konusu gelecek olan güncelleme ile ilgili bazı bilgiler öğrenildi. Apple tarafından uzun zamandır gelen mesajları asistan Siri tarafından okunması özelliği bulunmakta. Fakat bunun yanında Apple tarafından alınan yeni patentin biraz daha gerçekçi olacağı öğrenildi. Mesajlar Siri asistanı tarafından değil de gönderen kişinin sesi ile okunabilecek. Instagram'ın mesajlar bölümüne gelen iletilerin gönderen kişinin sesi ile okuyabileceği bir patent aldığı uygulama tarafından açıklandı. 

MESAJI GÖNDEREN KİŞİNİN SESİ İLE OKUNABİLECEK

Söz konusu özelliğin getirilmesi ile iPhone kullanıcıları tarafından mesajı gönderen kişinin ne anlatmak istediğinin daha net anlaşılması için ve tonlamaların daha doğru yapılması açısından karşı tarafından sesini duymak istemesi gibi sebeplerden dolayı kişiye göre tercih edilebileceği de aktarıldı. Bu fonksiyonun gelmesi iPhone kullanıcıları tarafından pratiklik yaratmayacak olarak belirtilirken mesajı gönderen kişinin ne anlatmak istediğini daha iyi tonlaması ya da karşı tarafın sesinin duymak istenilen gibi kişiye göre tercih edileceği aktarıldı.

BU ÖZELLİK NE ZAMAN GELECEK?

Instagram uygulaması tarafından alınan patente göre iPhonem esaj gönderen kişinin sesi için Siri uygulamasına benzeyen bir profil oluşturacak. Böylece iMessage tarafından size iletilen mesajlar gönderen kişinin sesi üzerinden otomatik olarak taklit edilecek. Böylece taklit edilen seslerin ne derece benzeyeceği veya aynı şeklide yansıtılacağı ise henüz bilinmiyor. Bu konu üzerinden çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Ayrıca söz konusu teknolojinin henüz ne zaman geleceği veya gelip gelmeyeceği şu anda belirsiz. 

İlgili Haberler