Yumurta yemeden önce mutlaka bunu yapın! Yoksa sağlığınızdan olursunuz

Yumurta birçok mineral ve vitamini içerisinde barındırmaktadır. Fakat yumurta tüketmeden önce dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var.
Yumurta yemeden önce mutlaka bunu yapın! Yoksa sağlığınızdan olursunuz

Yumurta sabah kahvaltılarının ve sahurların vazgeçilmez besini. Tüm kahvaltılarda çeşit çeşit pişirme yöntemleri ile yumurta mutlaka bulunmaktadır. Yumurta içerisinde bulunan protein ve mineraller açısından da oldukça zengindir. Yumurta yemek vücudu hastalıklara karşı korurken daha dirençli hale getirmektedir. Yumurta yemeden önce dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunmaktadır. Bu konuda vatandaşları uyarın Prof. Dr. Esra Şeker yumurta ile ilgili bu önemli noktayı açıkladı. Haberimizin devamında yer alıyor. 

YUMURTA YEMEDEN ÖNCE MUTLAKA BUNU YAPIN

Yumurtanın kesinlikle buzdolabında saklanmasını öneren Prof. Dr. Esra Şeker yumurta tüketmeden önce yapılması gerekenleri açıkladı. Şeker "Yumurtayı marketten evimize getirdik. Bunu sonra tüketme aşamasında yıkamamız gerekiyor. Çünkü öncesinde yıkadığımızda yumurta kabuğunun üzerinde bulunabilen, bizim gözümüzle göremediğimiz küçücük delikler bakterilerin girişine neden olabiliyor." ifadelerini kullandı. Peki yumurtanın faydaları neler?

YUMURTANIN FAYDALARI

Yumurta içerisined bulunan amino asit ile bedeni beslemektedir. Birden fazla vitamin ve mineral barındırmaktadır. Bu sebeple de vücudun kemik yapısını güçlendirmektedir. Ayrıca iyi kolesterolü arttırırken kalp sağlığını korumaktadır. Belli bir oranda yumurta tüketmek bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir. Kas ve kemiklerin gelişimi için oldukça önemli bir besin kaynağıdır.

Fakat yumurta tüketmeden önce mutlaka Prof. Dr. Esra Şeker'inde de dediği gibi yumurtayı saklama koşullarına dikkat ederken aynı zamanda tüketmeden önce mutlaka yıkayın.

İlgili Haberler