Haşlanmış yumurta bu kolay soyulabiliyormuş! Meğer yanlış yapıyormuşuz! Mutlaka deneyin

Yumurta soymanın en kolay yolu merak ediliyor. Artık yumurtanızı bir saniyede soyabileceksiniz.
Haşlanmış yumurta bu kolay soyulabiliyormuş! Meğer yanlış yapıyormuşuz! Mutlaka deneyin

Kahvaltılarda haşlanmış yumurta olmadan olmaz. Kahvaltının vazgeçilmezlerinden biri olan haşlanmış yumurtayı soymak bazen çok zor olabiliyor. Meğer yanlış yapıyormuşuz. Yumurtayı kısa sürede soymanın çok kolay bir yöntemi varmış. Peki bu yöntem nedir? İşte detaylar.

 YUMURTA SOYARKEN YAPILMASI GEREKENLER

Haşlanmış yumurtayı soymak aslında çok kolaymış. Yapılması gereken şey şu; Haşlanmış yumurtayı daha hızlı soymak için çorba kaşığı kullanılmaktadır. Tek yapılması gereken şey çorba kaşığını yumurtanın üst tarafından kabuğuna doğru itmek olacak.

Bir diğer yöntem ise yumurtayı haşlamak için ocağa koyduğunuz da kabın içine bolca tuz ekleyin. Yumurta böylece haşlandıktan sonra kolayca soyulacaktır. Yumurta soymak için soğuk su yöntemini de deneyebilirsiniz. Haşlanmış yumurtaları sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk suya batırın. Yumurtalar soğuduğunda daha kolay soyulacak ve yine yumurtayı soyarken zorlanmamış olacaksınız. 

Başka bir yöntemde ise haşlanmış yumurtaları tezgaha hafifçe vurarak çatlaklar oluşturun. Böylece o çatlaklardan içindeki zar ile beraber kolayca yumurtanızı soyabileceksiniz. 

YUMURTA PİŞİRME SÜRELERİNE DİKKAT EDİN

Az pişmiş yumurta istiyorsanız o halde yumurtayı kaynak suya bıraktıktan sonra 4/5 dakika kadar haşlamanız gerekmektedir. Orta pişmiş yumurta için ise 6/7 dakika pişirin. Çok pişmiş yumurta 10/12 dakika pişirmeniz gerekmektedir. 

Yumurta soyarken bu gibi şeylere dikkat ettiğiniz zaman yumurtanın çok daha kolay soyulduğunu göreceksiniz. Bu ve bunun gibi ipuçlarından haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takip edebilirsiniz. 

İlgili Haberler