Yumurta haşlarken yapılan o hata çatlamasına neden oluyor! Bir de bu yöntemi deneyin

Yumurta haşlarken çatlıyorsa bu haber sizin için. Bu yöntem ile artık yumurtalar çatlamayacak.
Yumurta haşlarken yapılan o hata çatlamasına neden oluyor! Bir de bu yöntemi deneyin

Yumurta haşlarken artık çatlamayacak. Uzmanların günde iki kez tüketilmesini önerdiği yumurtayı kahvaltılarda bol bol tüketiriz. Fakat yumurtayı haşlarken bazı durumlarda çatlayabiliyor ve dışarı akabiliyor. İşte buna son veren yöntem açıklandı. Bu taktikler ile artık yumurtalar çatlamayacak. Peki bu yöntem nedir?

Yumurtanın beyazı ile kabuğu arasınnda beyaz ir zar bulunmaktadır. Bu kısımda hava balonları da yer alıyor. İşte bu hava balonları yumurta ısındıkça genişleyerek yumurtanın kabuğuna baskı yapmaktadır. Bu nedenle bazen yumurtanın kabuğu çatlayabiliyor. Yumurtanın çatlamasını önlemek ise mümkün. Bu taktikler ile yumurtanın çatlamasını önleyebilirsiniz.

YUMURTANIN ÇATLAMASINI ÖNLEMEK MÜMKÜN

Yumurtalar genellikle buzdolabında saklanmaktadır. Buz dolabında saklanan yumurtalar direkt haşlanmaya bırakıldığında çatlaması da kaçınılmaz olmaktadır. Yumurtanın çatlamasını önlemek için mutlaka buzdolabından çıkarıldığında yaklaşık olarak 30 dakika oda sıcaklığında bekletin ya da ılık suda bir dakika kadar bekletin. Daha sonra haşlamaya başlayın. 

Yumurtayı haşlarken çatlamaması için diğer bir yöntem ise haşlayacağınız kaba su kaynamadan önce bir tutam kadar tuz ya da bir tatlı kaşığı sirke ekleyebilirsiniz. Bu yöntemle de haşlanan yumurtanın çatlamasını engelleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise yumurtayı haşlayacağınız kaba bir kaç adet kibrik çöpü ya da kürdan ekleyin. Yumurtaların haşlanması esnasında çatlamasını önleyecektir. 

Haşlanmış yumurta uzmanlar tarafından önerilmektedir. Çünkü kanser riskini düşürürken aynı zamanda içerisinde bulunan antioksidan içeriği sayesinde kardiyovasküler hastalıkları da önlemektedir. Yumurtada bulunan Lutein ve zeaksantin göz rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Göz sağlığını korumak için de uzmanlar tarafından önerilmektedir.

İlgili Haberler