Yıllarca boşa içmişiz! Kış çayı içenler bir daha düşünsün!

Kış aylarında özellikle grip gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmek için içilen kış çayları ile alakalı olarak gerçek ortaya çıktı.
Yıllarca boşa içmişiz! Kış çayı içenler bir daha düşünsün!

Kış aylarında grip hastalığına yakalananların ilk başvurdukları yollardan olan kış çayı içmek ile alakalı olarak çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Uzun yıllardır evlerde bağışıklığı güçlendirmesi için demlenen kış çaylarının aslında bir faydasının olmadığı belirlendi. Doğru şekilde demlenemeyen kış çayını içmek ile içmemek arasında bir fark bulunmuyor.

KIŞ ÇAYI YANLIŞ DEMLENİYORMUŞ!

Bitkilerin karışımı ile oluşan kış çayı sürekli olarak yanlış demlenmiş. Uzmanlara göre bitki çaylarının bir demlenme yöntemi var ve her bitki aynı yöntemle demlenerek içilemiyor. Doğru tekniği uygulamayanlar o bitkiden sağlamaları gereken faydayı elde edemiyorlar. Bu açıdan kış çayı çoklu karışım olduğu için verdiği fayda neredeyse sıfıra iniyor.

BİTKİ ÇAYLARI NASIL DEMLENMELİ?

Uzmanlar sağlıklı bir şekilde bitki çayı demlemenin çok basit formülünü açıkladılar. Eğer bir bitki çayının sağlıklı olması isteniyorsa uygulanması gereken sistem oldukça basit. Çiçek, yaprak gibi bitkilerin çayları yapılacaksa kesinlikle kaynatılmamaları gerekiyor. Bunlar sadece sıcak suda bekletilerek demlenmeliler. Eğer kaynatmaya tabi tutulursa açığa çıkması gereken vitaminler ve yararlı bileşik yok oluyor.

Kök, kabuk, tohum ve meyve gibi ürünlerden bitki çayı hazırlanacaksa bunların da kaynatılmaları gerekiyor. Demleme yöntemi bu bitkiler için faydasız olacaktır. Kaynatılmadan faydaları açığa çıkmayacaktır.

Uzmanlara göre bitki çaylarının son kullanma tarihlerine de dikkat edilmesi gerekiyor. Bitki şeklinde olan bu ürünlerin bir son kullanma tarihi vardır. Uzun süre bekleyen bitkilerden alınabilecek fayda çok sınırlıdır. Bunun için sürekli olarak taze veya yeni ürünlerle bitki çayı yapılmaya özen gösterilmelidir.

Kış çaylarında demleme ve kaynatma yöntemleri ile hazırlanması gereken bitkiler bir arada işleme sokulduğu için yapılan uygulama sağlıklı bir sonuç vermeyecektir.