Kanser 7 yıl önceden tespit edilebilecek!

Kanser, tüm dünyada ölümcül hastalıkların başında ilk sırada yer alıyor. Bilinen binlerce türünün olduğu kanser için önemli bir araştırma yapıldı. Aktarılan habere göre kan testi sayesinde önümüzdeki dönemlerde kanser 7 yıl önceden tespit edilecek!
Kanser 7 yıl önceden tespit edilebilecek!

Dünyada ölüme en fazla sebep olan kanser türlerinin başında akciğer kanseri geliyor. Uzmanlar her fırsatta erken teşhisin ve düzenli kontrollerin önemli olduğunu vurguluyor. Bu noktada kan ve proteinler üzerinden yapılan bir araştırmada kanserin 7 yıl önce teşhis edilebileceği belirtildi.

KANDAKİ PROTEİNLERİ ÖLÇECEK

Konuya ilişkin aktarılan haberin detaylarına göre yeni bir kan testi türünün kanseri tespit etmeye yardımcı olabileceğini ortaya koydu. Kandaki proteinleri ölçebilecek olan bu test kanseri 7 yıl önceden tespit edecek. İşte o teste ilişkin merak edilenler

Yapılan araştırmada gelecekte bu durumun kanseri sadece erken teşhis etmesi için değil, aynı zamanda tedaviye de yardımcı olabileceği ortaya konuldu. Birleşik Krallığı’ndan finanse ettiği araştırmada kandaki proteinlerin önceden insanları kanser için uyarabileceğini belirtti.

EN AZ 7 YIL ÖNCEDEN TEŞHİS

Oxford Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının teşhisten en az 7 yıl önceden kanı toplayan bir grup insandaki 107 proteini de içerisinde barındırarak 19 farklı kanser türüyle ilişkin 618 protein tespit ettiklerini belirtti.

3 YIL ÖNCEDEKİ KANDA 182 PROTEİN TESPİT EDİLDİ

Diğer yandan yapılan araştırmada doku örneklerinin geniş bir protein kümesini analiz etmelerine imkan sunan bir teknik kullanılarak kanser tanısı almadan 3 yıl önce yapılan bir kan testinde farklılık gösteren 182 proteinin tespit edildiğini belirtti.

Profesör Ruth Travis araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Artık binlerce kanser vakasındaki binlerce proteine ​​bakabilen, hangi proteinlerin belirli kanserlerin gelişiminde rol oynadığını ve hangilerinin kanserde ortak etkilere sahip olabileceğini belirleyen bir teknolojiye sahibiz" ifadesini kullandı.

DAHA FAZLA ARAŞTIRMA YAPILMASI GEREKİYOR

Ancak araştırmalara ilişkin yapılan açıklamanın devamında proteinlerin kanserin kesin olarak teşhis edilebilmesi için testlerin geliştirilmesi gerektiğini ve hangi ilcaların proteinleri hedef alabileceği konusunda daha fazla araştırma yapılması gerektiği vurgulandı.