Evinizde varsa hemen atın! Bu ilaçların körlüğe neden olduğu ortaya çıktı!

Göz sağlığı büyük küçük demeden herkesin dikkat etmesi gereken önemli bir konu. Aktarılan son habere göre internetten alınan o ilaçların körlüğe neden olabileceği ortaya çıktı. Evinizde varsa hemen çöpe atın!
Evinizde varsa hemen atın! Bu ilaçların körlüğe neden olduğu ortaya çıktı!

Aktarılan son habere göre FDA, internetten satın alınan reçetesiz göz damlaları karşısında uyardı. Son dönemlerde internetten kolay bir şekilde reçetesiz olarak ulaşılan ilaçların sayısı artmaya başladı. Durum böyle olunca FDA, devreye girerek bu ilaçlar hakkında uyardı.

Göz damlaların internetten reçetesiz bir şekilde alınması aslında bu tür ilaçlara ulaşımın kolaylaşmasına neden oldu. Bu durumda pek çok kişi reçetesiz göz damlaların zararlarını araştırmaya başladı.

FDA O İLAÇLAR HAKKINDA UYARDI

Konuya ilişkin son olarak FDA, kullanılmaması gereken göz damlaları için bir liste yayımlamıştı. Listede insanların kullanmaması gereken göz damla sayısı 6’ya yükseldi.

FDA’nın açıklaması ve değerlendirmesine göre bu göz damlaları gözlerde kısmi körlüğe ve direkt körlüğe neden olabiliyor. Üretim tesislerindeki sağlıksız koşullar ve tesisteki ilaç üretim alanlarında yapılan çevresel örnekleme de bakteriyel sonucu pozitif olarak açıklanmıştı.

GÖZ SAĞLIĞINA İYİ GELEN YİYECEKLER

Göz sağlığına önem verenler bu noktada tüketmesi gereken yiyecekleri araştırmaya başladı. Göz sağlığına iyi gelen besinler arasında havuç, ıspanak, patates, marul ve maydanoz gelmektedir. Bu besinlerin ortak özelliği içerisinde A vitamini barındırıyor olmasıdır. Bunun yanı sıra ton balığı, somon balığı ve inek sütü gibi protein açısından zengin hayvansal gıdaların tüketilmesi önerilmektedir.

Düzenli olarak göz doktoruna muayene olmak, olası göz problemlerinin de önüne geçmektedir. Sağlığınız için gözlerinizi güçlendirecek yiyecekler tüketmeli, göz damlası ürünlerine ihtiyacınız olması halinde bir uzmandan destek almanız gerekmektedir.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Belirtilen bu tür ilaçları internetten kendi başınıza temin etmek yerine sağlığınız için bir doktor kontrolünde reçeteli olarak temin etmeniz önerilmektedir.