Uykusuzluk çekenler dikkat! Uzmanı açıkladı, çay ile sorun kalmıyor!

Uykusuzluk sorunu son yılların en önemli sorunlarından birisi oluyor. Uykusuzluk çekenler bu sorunlarına çözüm ararken bu konuda dikkat çeken bir uzman uyarısı geldi.
Uykusuzluk çekenler dikkat! Uzmanı açıkladı, çay ile sorun kalmıyor!

Türkiye’de çay bir içecek türü olmaktan çıkıp bir kültür halinde toplum içerisinde yaşıyor. Dünyada en çok kişi başı çay tüketen ülkeler sıralamasında ilk sırada yer alan Türkiye’de çay içmek için her türlü fırsat değerlendiriliyor. Kahvaltıda, eş dost ziyaretlerinde, kafelerde ve kahvehanelerde, yemek sonralarında, akşam istirahatinde çay içilebiliyor. Adeta çay içmek için Türk insanı kendisine bahane yaratıyor. Ancak çay özellikle uykusuzluk çekenler için hiç de masum bir içecek değil.

KAHVEDEN FARKI YOK!

Uykusuzluk sorunu ile karşı karşıya kalanların genellikle kahve tüketmemeleri tavsiye ediliyor. Ancak çayın da bu konuda hiç de masum olmadığı ortaya çıktı. Uykusuzluğu tetikleyenlerden birisinin de çay olduğu bildirildi. Üstelik bu açıklama konunun uzmanı bir isimden geldi. Doç. Dr. Muhammed Keskin yaptığı açıklama ile çay ile uykusuzluk arasında çok keskin bir bağlantı bulunduğunu söyledi.

UYKUSUZLUĞA ÇAY ÖNLEMİ

Çay tüketimini kontrol altına alarak uykusuzluk sorununun çözülebileceğini iddia eden Doç. Dr. Muhammed Keskin, “Akşam çayı içerken demi her zamankinin yarısı kadar koysak ülkedeki uyku bozukluğu ciddi bir şekilde düzelecek. Siyah çay iyidir ama akşamların vazgeçilmezi değildir. Az için ve açık için. 21:00’dan sonra çay demlemeyin, 22:00’dan sonra da çay içmeyin. Bunu uygulayın ve uykunuzdaki değişimi görün.” dedi.

Çay içerisinde ciddi oranda kafein olduğu biliniyor. Akşam saatlerinde kafein alınması durumunda ise uyku sorunları yaşanabiliyor. Akşam saatlerinde çay içmekten vazgeçenlerin uykusuzluk sorunları bu durumdan kaynaklanıyorsa ortadan kalkabiliyor. Ancak uyku sorununun nedeni bir başka durum ise bu uygulama ile sorunun çözümü mümkün olmayacaktır.